Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Παράπονα και καταγγελίες των ταξιτζήδων της Κέρκυρας για τον ΟΛΚΕ

"Τον τελευταίο καιρό προβήκαμε σε διαμόρφωση του χώρου στο σημείο εισόδου από το καφέ NAUTICA, προφανώς για νέο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Αυτό σημειώνεται σε επιστολή του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας “Ο Ταξιάρχης” προς το Δ.Σ. του ΟΛΚΕ.
Και συνεχίζει:
Ο χώρος αυτός είναι και είσοδος για τους επιβάτες των φέρυ μπότ για Ηγουμενίτσα και Ιταλία και φυσικά χώρος αναμονή των ΤΑΞΙ.
Παρατηρήσαμε ότι ο σταθμός ΤΑΞΙ άλλαξε και μεταφέρθηκε κατά κάποιο τρόπο εκτός, με περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών. Ακολούθησε συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ, παρουσία και του Προέδρου του ΟΛΚΕ και της διοίκησης του Σωματείου μας. Εκφράσαμε τους φόβους μας για την επικινδυνότητα και την μη λειτουργικότητα του σταθμού. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι για το θέμα θα κάνετε επιτόπου αυτοψία, και θα το ξανασυζητούσαμε.
Πιστεύαμε ότι μετά από αυτό θα κατανοούσατε τις αντιρρήσεις μας (για τον νέο σταθμό ΤΑΞΙ), κάτι τέτοιο δεν έγινε και αντιθέτως συνεχίσατε τις εργασίες….
Το αποτέλεσμα είναι οι συνάδελφοι να μην θέλουν να εισέρχονται στο νέο σταθμό.
Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να εισέρχονται στο χώρο του σταθμού και Ι.Χ. αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να κάνουν όπισθεν για να εξέλθουν, κινδυνεύοντας να γίνει σοβαρό ατύχημα. Παρατηρήθηκε επίσης το ίδιο, συνάδελφο να πρέπει να φύγει από την σειρά αναμονής για οποιονδήποτε λόγο και να μετακινούνται προς τα πίσω ένα με δύο ΤΑΞΙ. Αυτό δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα και αργά ή γρήγορα θα έχουμε ατύχημα.
Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τον χώρο στάθμευσής μας.
Εμείς σας προτείνουμε να υπάρχει ελεύθερη είσοδος όλων των αυτοκινήτων έμπροσθεν των καφέ (Cioia, Μπρούνος κλο) και δεξιά στο τοιχίο σταθμός ταξί, με έξοδό τους από το καφέ NAUTICA. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται και αποβίβασης επιβατών για τα πλοία μπροστά από τον χώρο αναμονής για όλους (Ι.Χ. και Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα). Ο δε χώρος πάρκινγκ θα είναι αυτόνομος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: