Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ζακυνθινός ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε προχθές και επέλεξε ως αρχηγό του Λιμενικού Σώματος τον Ζακυνθινό αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη.
Το κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας θεώρησε επίσης ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του Α' υπαρχηγού Λ.Σ., Παναγιώτη Εξαρχόπουλου ενώ έκανε και τυπικά αποδεκτή την παραίτηση του αρχηγού του Σώματος αντιναυάρχου Αθανάσιου Μπούσιου.
Ο τελευταίος είχε υποβάλει την παραίτησή του από τις αρχές Οκτωβρίου εκφράζοντας μ' αυτό τον τρόπο τις αντιρρήσεις του για τη διάσπαση του Λιμενικού ανάμεσα στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Θαλασσίων Υποθέσεων όπως προβλεπόταν στο προτελευταίο Π.Δ. για τον διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των δύο υπαρχηγών του Λ.Σ. Ο νέος αρχηγός του Λ.Σ., γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων εισήχθη το 1979 ενώ ένα χρόνο αργότερα ορκίστηκε σημαιοφόρος Λ.Σ. Υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις σε περιφερειακές υπηρεσίες του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: