Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στους "8" του κυπέλλου Ελλάδος ο ΑΟ Κέρκυρα

Ιστορική πρόκριση στους "8" του κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε η Κέρκυρα, επικρατώντας του Ηρακλή με 5-3 στην διαδικασία των πέναλτι, και ενώ το αποτέλεσμα τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και στην παράταση ήταν 0-0. Καθοριστική ήταν η απόκρουση του Κωνσταντόπουλου στο τρίτο πέναλτι του Ηρακλή με τον Σολτάνι, ενώ ο Καλαντζής με το πέμπτο εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φίλους του Α.Ο.Κ. που κατέκλυσαν για μία ακόμη φορά το ΕΑΚ.
Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα της Κέρκυρας σε διπλούς αγώνες είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, με το πρώτο παιχνίδι στην Κέρκυρα στις 18/01 και τον επαναληπτικό στο Βόλο στις 03/02.
Η ομάδα της Κέρκυρας απέκλεισε τον αντίπαλο της στην διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και ενώ τόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα όσο και η παράταση έληξαν με 0-0.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η ευκαιρία του Φλαβίνιο στο 82', ο οποίος στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ελευθερόπουλου εξαπέλυσε σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Ηρακλής με τον νεαρό Βουτσιά στο 108' πλησίασε το γκολ, κάτι που δεν πέτυχε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην επώδυνη διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και ευστόχησαν στις εκτελέσεις των δικών τους πέναλτι, την στιγμή που ο πορτιέρο του Α.Ο.Κ. απέκρουσε το τρίτο χτύπημα πέναλτι του Σολτάνι, δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην Κέρκυρα στην επόμενη φάση του θεσμού.
Η ομάδα μας εκεί θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Ολυμπιακό Βόλου με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 18/01 στην Κέρκυρα και ο επαναληπτικός στις 03/02 στο Βόλο.
Η διαδικασία των πέναλτι είχε ως εξής:
5-3 η Κέρκυρα. Εύστοχος ο Καλαντζής και οι "Φαίακες" στην επόμενη φάση
4-3 ο Ηρακλής. Εύστοχος ο Χοσέμι.
4-2 η Κέρκυρα. Εύστοχος ο Ιωάννου
3-2. Ο Κωνσταντόπουλος αποκρούει το πέναλτι του Σολτάνι
3-2 η Κέρκυρα. Εύστοχος ο Επστάιν
2-2 ο Ηρακλής. Εύστοχος ο Λίμα
2-1 η Κέρκυρα. Εύστοχος ο Μακρής
1-1 ο Ηρακλής. Εύστοχος ο Γιάκομπ
1-0 η Κέρκυρα. Εύστοχος ο Στολτίδης
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος. Δ. Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς(100' Παρασκευαίδης), Μακρής, Στολτίδης, Χαμπλ(46' Φλαβίνιο), Η. Ιωάννου, Γκουστάνο, Επστάιν, Τσίγκας(71' Κοντοδήμος), Καλαντζής
Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Κατσικάς, Παπαστεριανός, Ντάνι(85' Ηλιάδης), Μάρα(70΄Σίσιτς), Γκαρσία(106' Βουτσιάς), Σολτάνι, Ιάκομπ
Κίτρινες Κάρτες: Μακρής, Επστάιν - Ντάνι, Μάρα, Λίμα, Σολτάνι, Ιάκομπ
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας)
Βοηθοί διαιτητή: Γεωργαράκος Νικόλαος (Αθηνών), Γρεβενής Αλέξανδρος (Χαλκιδίκης)
4ος διαιτητής: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: