Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΔΕΝΔΙΑ Σε περίοπτη θέση η προτομή του Ι. Καποδίστρια στη Βουλή

Αποκαταστάθηκε η παραφωνία που δημιουργούσε η παράπλευρη τοποθέτηση των προτομών των Ιωάννη Καποδίστρια και Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου στη βάση της κλίμακας της κεντρικής εισόδου της Βουλής.
Κατόπιν επιστολών του Νίκου Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, απομακρύνθηκε η προτομή του Α. Μαυροκορδάτου και τοποθετήθηκε στο κέντρο της κλίμακας της κεντρικής εισόδου της Βουλής η προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια.
Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Δέννδιας επενέφερε την πρότασή του για την προσθήκη αγάλματος του Κερκυραίου Κυβερνήτη της Ελλάδος στον προάυλιο χώρο του Κοινοβουλίου.
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:
“Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την προσωπική σας παρέμβαση, κατόπιν της από 13/5/2010 επιστολής μου και την αποκατάσταση της παραφωνίας που προκαλούσε η παράπλευρη τοποθέτηση των προτομών των Ιωάννη Καποδίστρια και Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου στο κτίριο του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Η επανατοποθέτηση της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια στην περίοπτη θέση της κορυφής της κεντρικής κλίμακας του Κοινοβουλίου, σε συνδυασμό με την παράλληλη απομάκρυνση της προτομής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, αφενός αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια, αφετέρου αποδίδει, σε ικανοποιητικό τουλάχιστον βαθμό, τα οφειλόμενα στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, ως θεμελιωτή του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Επιτρέψτε μου δια της παρούσης να επαναφέρω την υπόμνηση περί προσθήκης αγάλματος του Ιωάννη Καποδίστρια στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Κοινοβουλίου, εφόσον και όταν τα οικονομικά της Βουλής το επιτρέψουν, αντιστοίχου σε μέγεθος των αγαλμάτων του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Χαριλάου Τρικούπη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: