Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, στη Ζάκυνθο

Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται σήμερα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Διονυσίου.
Ο κ. Σπύρου, κατά την παραμονή του στη Ζάκυνθο, θα έχει σειρά συναντήσεων με τους συνεργάτες του στο νησί, ενώ σήμερα θα επισκεφτεί τη Νομαρχία, όπου θα συναντηθεί με το Νομάρχη, Διον. Γάσπαρο και στη συνέχεια θα δώσει Σ/Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Επιπλέον σκοπός του περιφερειάρχη στη Ζάκυνθο είναι να ευχαριστήσει τους πολίτες που τον στήριξαν στις εκλογές και να ενισχύσει τους δεσμούς του με τους κατοίκους του, στην απαρχή της θητείας του.

Τελετή αδελφοποίησης
σωματείων
Το Σάββατο το βράδυ, ο κ. Σπύρου θα συμμετάσχει στην τελετή αδελφοποίησης των Μουσείων Σολωμού Ζακύνθου και Κέρκυρας.
Στο χαιρετισμό του στην τελετή, ο αιρετός περιφερειάρχης θ' αναφερθεί στην πολιτική του για τον Πολιτισμό στα Ιόνια Νησιά και θ' ανακοινώσει το πρόγραμμά του που αφορά στη δημιουργία ενός Πρωτοκόλλου Πολιτιστικών Σωματείων της Επτανήσου, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει Ενιαίο Οργανωτικό Πολιτιστικό Φορέα για όλα τα νησιά

 Ενιαία πολιτική προβολής
Η συνένωση δυνάμεων, η ενιαία πολιτική ανήκει στις προτεραιότητες του αιρετού περιφερειάρχη.
Η προβολή θα γίνεται στη βάση: Ιδιότυπος Επτανησιακός Πολιτισμός, με ανάδειξη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και εκδηλώσεων.
Ειδικότερα, προβολή σε περιόδους γιορτών, όπως Πάσχα στην Κέρκυρα, Καρναβάλι στη Ζάκυνθο, με τις ομιλίες και τη γκιόστρα, Γιορτές Λόγου και Τέχνης και Φολκλορικό Φεστιβάλ Λευκάδας, Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης, Παξοί - Πολιτιστικό Χωριό της Ευρώπης κλπ. αλλά και σε ετήσια βάση μέσω διαδικτύου.
"Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να λειτουργεί με στρατηγική και όραμα, με πνεύμα συνεργασίας και ανοιχτούς ορίζοντες, στοχεύοντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το ιδανικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον:  την κοινωνία, δηλαδή, που αξίζει στον πολιτισμό που κληρονομήσαμε, για να μπορέσουμε αυτόν τον πολιτισμό να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά και να τον παραδώσουμε καλύτερο σ' εκείνους που τον χρωστάμε: στις επόμενες γενιές", δήλωσε ο κ. Σπύρου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του για το Πολιτισμό.
Ο κ. Σπύρου θα επιστρέψει στην έδρα της Περιφέρειας την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: