Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σειρά συλλήψεων χθες για κλοπές στην πόλη της Κέρκυρας

Σημαντικό χτύπημα σε δράστες που το τελευταίο διάστημα προέβαιναν σε κλοπές στην πόλη της Κέρκυρας, επέφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας με την Ομάδα Δίωξης Εγκλήματος η οποία έχει συσταθεί πριν από έξι μήνες περίπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες και παρακολούθηση, αστυνομικοί των δύο αυτών Υπηρεσιών, συνέλαβαν την 6.12.2010 μια 27χρονη ημεδαπή η οποία είχε συστήσει ομάδα με 4 ενήλικα άτομα, τα τρία εξ αυτών ROMA, η οποία ομάδα, όπως προέκυψε, κατά το τελευταίο διάστημα προέβαινε σε κλοπές καταστημάτων, οικιών και διαρρήξεις αυτοκινήτων.
Ικανά αποδεικτικά στοιχεία σύνδεσης με τις κλοπές, βρέθηκαν σε δύο από αυτές. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:
 Μία (1) τηλεόραση τύπου  (PLASMA), μάρκας  "ULTRAVOX"  χρώματος γκρι-μαύρου, σαράντα δύο  (42) ιντσών.
 Μια (1) μεταλλική  ψαλίδα, χρώματος μπλε -μαύρου
 Μία (1) οθόνη ηλεκτρονικού  υπολογιστή  μάρκας "NEC" δεκαεννέα ιντσών.
 Ένα (1) πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού  υπολογιστή μάρκας "COMPAQ".
 Ένα (1) πύργο ηλεκτρονικού  υπολογιστή  μάρκας "QUEST" χρώματος μαύρου.
 Μία (1) οθόνη μάρκας "SONY" χρώματος γκρι.
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 8.12.2010, ανήλικος ημεδαπός, που φέρεται ως δράστης  μιας κλοπής και εξετάζεται συμμετοχή του σε άλλες.  Προέκυψαν ικανά στοιχεία, ότι αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή καταστήματος ρούχων, το οποίο βρίσκεται στην Κέρκυρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός, το ποσό των 190 ευρώ. Το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.
Εξιχνιάστηκε κλοπή που έγινε την 3.12.2010, όταν άγνωστος τότε δράστης αφαίρεσε από υπό κατασκευή κατάστημα πόρτες, πορτάκια και ντουλάπι. Δράστης φέρεται να είναι με ικανά αποδεικτικά στοιχεία 33χρονος ημεδαπός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: