Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κατέβασαν ρολά οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερκυραίων

Σε οριακό επίπεδο έχει περιέλθει η κατάσταση στο κέντρο της πόλης με τους σωρούς των απορριμμάτων να έχουν συσσωρευτεί με κίνδυνο ακόμα και την δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά ούτε και χθες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι του δήμου Κερκυραίων με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι χτες υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ με το δήμαρχο Σ. Μικάλεφ, παρουσία του νέου δημάρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή.
Ο κ. Μικάλεφ επανέλαβε ότι το μόνο που οφείλει ο δήμος είναι τα έξοδα κίνησης του μηνός Νοεμβρίου. Πρόσθεσε πως το α?15μερο του Δεκεμβρίου έχει εξοφληθεί εγκαίρως, ενώ εκκρεμεί το β΄ και μέχρι τις 22 του μήνα το δώρο Χριστουγέννων. "Είναι δίκαιο και ιερό δικαίωμα όποιου δουλεύει να εργάζεται. Όμως δεν είναι ο δήμος, ασυνεπής εργοδότης, ισχυρίστηκε.
Η κυβέρνηση υποχρεούται να στέλνει τακτικά τους ΚΑΠ. Ο δήμος δεν έχει διαθέσει τους ΚΑΠ για άλλους σκοπούς, εκτός από τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές. Η ΚΑΠ που ήρθε στις 3/12 αποτελεί εισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόλις σταλούν οι ΚΑΠ Δεκεμβρίου (υπεγράφη η ΚΥΑ για την 12η δόση) κάτι που αναμένεται να γίνει Δευτέρα ή Τρίτη, θα πάρουν τα χρήματά τους.
Στην περίπτωση που δεν τηρηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης, τότε εγώ ο ίδιος θα κλείσω με λουκέτο το δημοτικό κατάστημα, ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση" κατέληξε ο κ. Μικάλεφ. Στο μεταξύ, άλλες συνέπειες της απεργίας είναι η παύση λειτουργίας οποιαδήποτε υπηρεσίας του Δήμου, ακόμα και των οικονομικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα  ο δήμος να μην μπορεί να εισπράξει και να αποδώσει στην συνέχεια.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Δ. Εσπερίων
Σε επίσχεση εργασίας προσχωρούν την Δεύτερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Εσπερίων οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι από διαφορές ειδικότητες όπως του Βρεφονηπιακούς σταθμούς, το βοήθεια στο σπίτι αλλά και στην επιχείρησης ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: