Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αρχίζει η μεταφορά του Νοσοκομείου

Αύριο από τις 8 το πρωί, ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, μια διαδικασία όπου σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο, αν όλα πάνε καλά, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα.
Για την προσπάθεια αυτή, έχουν ήδη κληθεί να συνεισφέρουν δυνάμεις του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων με 6 οχήματα και τραυματιοφορείς από τα Γιάννενα και το Νοσοκομείο Φιλιατών.
Παράλληλα, με την συμβολή της αστυνομία, τα ασθενοφόρα που θα μεταφέρουν τους ασθενείς, θα κατευθύνονται χωρίς στάσεις και κυκλοφοριακά κωλύματα στο νέο Νοσοκομείο.
Αξίζει να αναφερθεί πως την όλη διαδικασία μετεγκατάστασης θα παρακολουθήσει ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος παράλληλα, αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων οι οποίοι και θα του θέσουν το φλέγων ζήτημα της έλλειψης προσωπικού του ιδρύματος

Κ. Γρηγορόπουλος: "Όλα είναι έτοιμα"
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορόπουλος: "έχουμε μεριμνήσει σε όλα σχεδόν τα επίπεδα αυτής της διαδικασίας, έχω ζητήσει από την αστυνομία την βοήθειά της προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση της μεταφοράς στο οδικό δίκτυο, έχω ζητήσει από το ΕΚΑΒ των Ιωαννίνων να μας παράσχει τη βοήθειά του παραχωρώντας μας έξι ασθενοφόρα για τις ανάγκες της μεταφοράς, μία κινητή μονάδα επίσης από το ΕΚΑΒ των Ιωαννίνων, για την μεταφορά των ασθενών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, έχω ζητήσει από το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων "Χατζηκώστα" και από το Νοσοκομείο των Φιλιατών να μας ενισχύσουν με έξι τραυματιοφορείς προκειμένου με το δικό μας προσωπικό να γίνει η καλύτερη μεταφορά των ασθενών.
Σε ότι αφορά τον αξονικό τομογράφο, βρίσκονται ήδη στο Νοσοκομείο προσωπικό της εταιρίας προκειμένου να κάνουν την αποσύνδεση και τοποθέτησή του στο νέο Νοσοκομείο μέσα στις επόμενες 5-6 ημέρες.
Μέσα σε αυτό το διάστημα οι ανάγκες των ασθενών μας θα εξυπηρετούνται από τα εξωτερικά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Σήμερα (σ.σ. χθες) μπήκε και η δεξαμενή οξυγόνου, πετρέλαιο θέρμανσης έχει μπει, τα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά, το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι επίσης έτοιμο και θεωρώ ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά".
Σε ότι αφορά τα θέμα του προσωπικού, ο κ. Γρηγορόπουλος σημείωσε πως: "θέλω να ευχαριστήσω το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων οι οποίοι μέσα από την σθεναρή αντίστασή τους, κατάφεραν, μέσα στο επόμενο διάστημα να έρθει ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού. 100 και πλέον άτομα θα είναι πραγματικότητα μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, 32 γιατροί είναι σε εξέλιξη, αυτήν την στιγμή γίνεται η κρίση δύο ακτινολόγων στο Νοσοκομείο, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η κρίση δύο αναισθησιολόγων, ενός παιδιάτρου και ενός παθολόγου κ.α. Βγαίνουμε από το τούνελ της μιζέριας και πρέπει αυτό το ιστορικό γεγονός να το δούμε με αισιοδοξία.
Σε ότι αφορά το παλιό (πλέον) Νοσοκομείο, υπάρχει εξοπλισμός που θα παραμείνει στο κτίριο και για την φύλαξή του, υπεύθυνη είναι η διοίκηση του ιδρύματος. Έτσι, στον χώρο θα παραμείνει η ιδιωτική εταιρία φύλαξης του χώρου και της περιουσίας του μιας και πολλά από τα μηχανήματα αυτά, θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο Νοσοκομείο ή σε κάποιο κέντρο υγείας του νομού μας. Παράλληλα, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ζητήσει από την Αστυνομία να μεριμνήσει και αυτή για την φύλαξη και αστυνόμευση του χώρου”.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας με ανακοίνωσή του “χαιρετίζει τη μεταστέγαση του παλαιού Νοσοκομείου στα νέα του κτίρια. Μετά από πολλά χρόνια αναμονής και εμπαιγμού τόσο του κερκυραϊκού λαού όσο και του υγειονομικών της Κέρκυρας, η μεταστέγαση είναι πλέον γεγονός.
Η 10-12-10 πρέπει να θεωρηθεί ιστορική μέρα για την Κέρκυρα. Γνωρίζοντας τις οικονομικές συγκυρίες που δυστυχώς απαξιώνουν και τον δημόσιο τομέα υγείας, πρέπει μέσα από τις νέες εγκαταστάσεις να συνεχίζεται απρόσκοπα:
- η διεκδίκηση όχι μόνο ιατρικού αλλά κυρίως νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού
- καθώς επίσης, και λύση των οποιωνδήποτε επιμέρους προβλημάτων των εργαζομένων που θα προκύψουν σε αυτό.
Οι φθορές στο παλαιό Νοσοκομείο συμβάλλουν αρνητικά στον οικονομικό απολογισμό του καθώς και ο κίνδυνος τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ασθενείς είναι επίσης μεγάλος.
Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να καταγραφεί το δυναμικό προσωπικού και ανάλογα να ανοίξουν οι αντίστοιχες κλίνες στο νέο Νοσοκομείο με τη θετική γνώμη όλων των Διευθυντών Κλινικών και του Επιστημονικού Συμβουλίου. Εάν νοιώθουμε υποχρεωμένοι στον κερκυραϊκό λαό που δικαιούται αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας οι εργαζόμενοι, ιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι καθώς επίσης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλουν να δώσουν δείγματα εκτίμησης στον ύψιστο θεσμό υγείας που υπηρετούν, να διεκδικήσουν και να πιέσουν για διορισμούς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με καταλυτικές ημερομηνίες και όχι σε αόριστες υποσχέσεις.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας έμπρακτα θα είναι αρωγός με όσους και με οποιοδήποτε τρόπο διεκδικήσουν τη γρηγορότερη στελέχωση βασικού προσωπικού και όχι μόνο, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που ο κερκυραϊκός λαός αξίζει και έχει στερηθεί τόσο καιρό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: