Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμός της Αριστερής Κίνησης Ιονίου για τα πεπραγμένα των εκλογών

Το Σαββάτο έγινε η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.
Τα μέλη της παράταξης "Αριστερή Κίνηση Ιονίου" συγκεντρώθηκαν πριν από την ορκωμοσία έκαναν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και συζήτησαν τον τρόπο που θα λειτουργήσει μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω του Σωτήρη Βλάχου ο οποίος είναι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης "το εκλογικό αποτέλεσμα θεωρήθηκε καλό, αφού έδωσε τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί έστω με έναν σύμβουλο στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η δραστηριότητα της παράταξης θα συνεχιστεί, με οργανωμένο τρόπο, ώστε να αγωνιστούμε για τα θέματα που απασχολούν όλα τα νησιά και κυρίως τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Η συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το "δίχτυ" προστασίας της κοινωνικής συνοχής, που πρέπει να δημιουργηθεί και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες θα είναι οι κύριοι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η παράταξη, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και μέσω τις παρεμβάσεις και προτάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η δική μας Αριστερά ονειρεύεται μια δυναμική τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα έχει αποφασιστικό λόγο για την επίλυση όλων αυτών των ιδιαίτερων προβλημάτων κάθε τόπου, κυρίως όμως, αυτό που επιδιώκουμε είναι να αναδειχθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της αυτοδιοίκησης. Αυτόν τον κοινωνικό χαρακτήρα ιδιαίτερα σήμερα τα Ιόνια τον έχουν ανάγκη και γι αυτόν θα αγωνιστούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: