Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΟΕΒΕΚ: Να ληφθούν αποφάσεις για τη χρήση του παλαιού Νοσοκομείου

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας με ανακοίνωσή του “εκφράζει την ικανοποίηση του για την μετεγκατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο, που από την  στιγμή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και εγκαταστάθηκε ο εξοπλισμός, τάχθηκε υπέρ της άμεσης μετεγκατάστασης”.
Σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση: “Γνωρίζουμε άριστα τις ανάγκες του Νέου νοσοκομείου σε ανθρώπινο κυρίως δυναμικό και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί όλους εκείνους που επιθυμούν οι Κερκυραίοι πολίτες να απολαμβάνουν παροχές υγείας υψηλού επίπεδου στον τόπο τους.
Η μετεγκατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο εκτός του κέντρου της πόλης επηρεάζει σημαντικά την λειτουργία του οικονομικού ιστού της πόλης και επιφέρει την μείωση της αγοραστικής δύναμης παραπλήσιων οδών, ακόμα και συνοικιών και σημαντικό πλήγμα στην λειτουργία των επιχειρήσεων της γύρω περιοχής και όχι μόνο.
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας εδώ και παρά πολύ καιρό έχει εκφράσει την ανησυχία του για την επόμενη μέρα από την μετεγκατάσταση και ειδικά στην χρήση του κτηρίου και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της οικονομικής λειτουργίας της πόλης της Κέρκυρας, των αναγκών των πολιτών της σε παροχή υπηρεσιών Α' Βάθμιας φροντίδας υγείας  και αφού συγκέντρωσε σειρά στοιχείων και έλαβε υπόψη εξειδικευμένες θέσεις και τις προτάσεις προτείνει την άμεση εκκίνηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού νοσοκομείου ως ακολούθως :
- Την δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24ωρης λειτουργίας σε συνδυασμό με την μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ (Νομαρχιακή μονάδα υγείας)  Κέρκυρας και την πλήρωση των αναγκαίων θέσεων προσωπικού.
- Την δημιουργία ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της Κέρκυρας.
Δεδομένου του μεγάλου όγκου του κτηρίου (10.000 τ.μ.) περίπου στον εναπομείναντα χώρο θα μπορούσαν να εγκατασταθούν υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας.
Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες της πόλης της Κέρκυρας δίπλα τους θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε περίθαλψη, ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί ο όγκος της κίνησης στην ευρύτερη περιοχή και η διασφάλιση της οικονομικής της λειτουργίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: