Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Διευκρινήσεις Μικάλεφ για τα οικονομικά του Δήμου

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε, από την καθυστέρηση του επιδόματος "έξοδα κίνησης" προς τους εργαζόμενους του Δήμου Κερκυραίων, ο Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ, έκανε τα την παρακάτω δήλωση:
"Μετά το πρόβλημα που προέκυψε από τη μη καταβολή του επιδόματος "εξόδα κίνησης" μηνός Νοεμβρίου 2010, ποσόν το οποίο καταβάλλεται εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα και ενόψει των κινητοποιήσεων και το δικαιολογημένο φόβο των εργαζομένων  για την καταβολή του ποσού αυτού,  καθώς και της μισθοδοσίας  του δευτέρου δεκαπενθημέρου Δεκεμβρίου για τους μονίμους και του μηνιαίου μισθού του Δεκεμβρίου για τους αορίστου χρόνου,  καθώς και για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων για όλους, δηλώνω τα εξής:
Οι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν μισθοδοτηθεί κανονικά μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου, (πληρώνονται ανά δεκαπενθήμερο), όπως ορίζει ο νόμος. Οι αορίστου χρόνου έχουν λάβει τις αποδοχές τους μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.
Οφείλεται σε όλους το ποσόν των εξόδων κίνησης μηνός Νοεμβρίου, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταβληθεί μέχρι την 10η  Δεκεμβρίου.
Ευθύς ως αποσταλεί η τελευταία δόση 2010 των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ)  από το Υπουργείο, (έχει καθυστερήσει για όλους τους ΟΤΑ και αναμένεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυβέρνησης έως τις 15 Δεκεμβρίου), θα καταβληθούν όλα τα παραπάνω ποσά.
Εξάλλου, ο Δήμος κατά κανόνα  είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους του, γεγονός που επιπρόσθετα καταδεικνύεται και από την τακτική καταβολή των απολαβών των εκατόν πενήντα (150) εργαζομένων, που έγιναν αορίστου χρόνου το Σεπτέμβριο 2009, μεταφερόμενοι από τις δημοτικές επιχειρήσεις, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.
Παρά την περικοπή των ΚΑΠ και τη σημαντική παρακράτηση των τοκοχρεολυσίων, που ανέρχεται στο ποσοστό περίπου πενήντα τοις εκατό 50%, από πέρυσι το Δεκέμβριο, ο Δήμος συνεισφέρει  εξ ιδίων πόρων σημαντικά ποσά για την κάλυψη των μισθοδοτικών του υποχρεώσεων. Επομένως χωρίς να παραβλέπω την αγωνία των εργαζομένων,  θεωρώ πρόωρη και σε ένα βαθμό  υπερβολική την κινητοποίησή, για δύο ημέρες καθυστέρησης καταβολής των εξόδων κίνησης, ιδιαίτερα τις γιορτές που ζημιώνει η εικόνα της πόλης και η οικονομία της. Οι εργαζόμενοι έχουν το δήμαρχο κοντά τους και αυτό έχει επιβεβαιωθεί κατά  τη διάρκεια της θητείας μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: