Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Στήριξη προς τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "κατά την τελευταία συνεδρίασή του τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, συζήτησε θέματα που αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει τη στήριξη στα αιτήματα των συναδέλφων τα οποία αφορούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η πρόσληψη των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, αποτελεί επίθεση στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο σχολείο. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με ελαστική εργασιακή σχέση, χωρίς σταθερό μισθό, καθορισμένο χρόνο εργασίας και θεσμοθετημένα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι "λευκές" συμβάσεις που δόθηκαν είναι μια απόπειρα να καταργηθούν όλα όσα το εργατικό κίνημα κατέκτησε με αγώνες και θυσίες. Αποτελούν μέρος μιας συνολικής πολιτικής κτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων στο σύνολο του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Τα σχέδια τους δεν αφορούν μόνο τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Την εποχή του Μνημονίου που η     κυβέρνηση με την Ε.Ε και το ΔΝΤ επιβάλουν, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η εκπαίδευση που συνδέεται με τους "καλλικρατικούς" δήμους δεν εξασφαλίζει κανέναν και για τίποτα.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα χρειάζεται να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε για να μην ισοπεδωθεί το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας. Να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας ως εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί.
Διεκδικούμε:
 Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
 Ένταξη της μισθοδοσίας τους στον κρατικό προϋπολογισμό.
 Πρόσληψη τους σε οργανικές θέσεις.
 Ανάκληση των λευκών συμβάσεων που υπογράφηκαν υπό το βάρος πιέσεων.
 Υπογραφή νέας σύμβασης όχι πλέον ατομικού αλλά συλλογικού χαρακτήρα που θα αναγράφει αναλυτικά τη μισθοδοσία, το χρόνο και τους όρους εργασίας και ασφάλισης".  

Δεν υπάρχουν σχόλια: