Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη στην Κέρκυρα της Legambiente Brindisi

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 13.30 θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο "Σαν Τζιάκομο" η αδελφοποίηση της περιβαλλοντικής κίνησης του Μπρίντεζι "LEGAMBIENTE BRINDISI" (Circolo Tonino di Giulio) με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας.
Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων και την παρουσία του Δημάρχου κ. Σωτήρη Μικάλεφ. Από τον "αδελφό" Δήμο του Μπρίντεζι θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Cesare Mevoli.
Ο Δήμος Κερκυραίων, ο οποίος έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο του Μπρίντεζι, υποστηρίζει αυτή την πρωτοβουλία τομεακής εξειδίκευσης και εμβάθυνσης της διασυνοριακής συνεργασίας μέσω της αδελφοποίησης των δύο ομόλογων περιβαλλοντικών οργανώσεων των δύο πόλεων.    
Η LEGAMBIENTE αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση της Ιταλίας, με τριακονταετή οικολογική δράση, και παρουσία στο σύνολο των Ιταλικών πόλεων και περιφερειών. Η αδελφοποίηση του "Κύκλου" της LEBAMBIENTE του Μπρίντεζι με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας στοχεύει κατ' αρχάς στην από κοινού προώθηση της προστασίας-αξιοποίησης των υγροτόπων, που αποτελούν φυσικό πλούτο αμφότερων των περιοχών.
Κοινό και αμέριστο είναι το ενδιαφέρον αμφότερων των αδελφοποιούμενων φορέων για σειρά σοβαρών περιβαλλοντικών ζητημάτων της περιοχής, όπως η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Αδριατικής Θάλασσας και η προώθηση της Αποπυρηνικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: