Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο αγιασμός στην τοπική Εφορεία Προσκόπων Κηφισιάς

Γράφει ο Μ. ΓΑΓΙΩΤΗΣ


Με λαμπρότητα, επισημότητα και προσκοπική ετοιμότητα την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, τελέστηκε ο κανονισμένος Αγιασμός στον χώρο της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Κηφισιάς, στην Λεωφόρο Χαριλάου Τρικούπη 73 στο Κεφαλάρι.
Τον Αγιασμό για την νέα προσκοπική χρονιά τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Σέργιος, εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας στην Νέα Κηφισιά.
Δώδεκα ακριβώς οι αρχηγοί παράταξαν τα συστήματα και τις αγέλες στον αίθριο χώρο της Τοπικής Εφορείας και ο πατέρας Σέργιος ανέπεμψε δέηση υπέρ υγείας των παιδιών, των γονέων και των μελών των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης. Όπως επίσης επικαλέστηκε για την προστασία του Αγίου Γεωργίου, προστάτη των Προσκόπων, για μια πετυχημένη προσκοπική χρονιά.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος της Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, παλαιά μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και εκπρόσωποι της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Κηφισιάς και εκπρόσωποι της περιφέρειας.
Στα παιδιά, στους γονείς και στους προσκεκλημένους μίλησε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Χιωτάκης και βεβαίωσε για μια φορά ακόμη την ένθερμη στήριξη, εκ μέρους του Δήμου, του Προσκοπισμού της Κηφισιάς.
Μετά τον αγιασμό και την λήξη της τελετής ο Τοπικός Έφορος κ. Αλέξανδρος Βαρουξής, οι βαθμοφόροι και τα παιδιά πρόσφεραν γλυκά, αναψυκτικά και εδέσματα στους προσκεκλημένους και στους πολλούς επισκέπτες, περαστικούς που για πρώτη φορά παρακολούθησαν τον Αγιασμό και θαύμασαν την μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στην προσκοπική οικογένεια της Κηφισιάς.
Οι αιτήσεις νέων παιδιών πέρασαν κάθε άλλη προσδοκία σε σχέση με άλλες χρονιές. Η ευχή μας είναι να έχουν υγεία και προσκοπικό παιχνίδι.
Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε από τους Αρχηγούς των Συστημάτων η τελετή της ανόδου των λυκόπουλων από τις αγέλες και η ένταξή τους στα συστήματα Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Αεροπροσκόπων, δηλαδή στα τρία συστήματα της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων.
Θα το γράψω, θα το πω και ας το πιω, ότι ο Προσκοπισμός δεν διδάσκει τα ρεμπούσια και δραγώνια θεωρήματα, αλλά ένα και μόνο, το μεγαλείο της Ελλάδας που είναι το "Αίεν Αριστεύειν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: