Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κερκυραίος Περιφερειάρχης ή όχι;

Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΥΝΙΑ Μαθηματικού, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου

Σε λίγες μέρες ο λαός της Επτανήσου καλείται να αποφασίσει, στα πλαίσια του σχεδίου "Καλλικράτης", για την πολιτική ηγεσία που θα αναλάβει στα χέρια της τις τύχες της νέας αιρετής περιφέρειας . Ο λαός των Επτανήσων καλείται να εκλέξει τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη του, από συστάσεως του νέου Ελληνικού κράτους. Καλείται να εκλέξει ένα μικρό πρωθυπουργό για την αυτοδιοικούμενη Ιόνια περιφέρεια. Από τις επαφές μου με συμπολίτες μας, προέκυψε ένα ερώτημα.
"Πρέπει να είναι ο  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κερκυραίος;"
Πλανάται το ερώτημα λοιπόν κι ας γνωρίζουμε ότι η Κέρκυρα θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Περιφερειακό συμβούλιο (22 από τους 41) και έχει το πλεονέκτημα να είναι η έδρα της περιφέρειας.   Κι ας  έχουμε υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Ηλία Μπεριάτο, έναν  ιδιαίτερα καταρτισμένο επιστήμονα, πανεπιστημιακό, χωροτάκτη και περιβαλλοντολόγο.  Έναν άνθρωπο που κουβαλάει 25ετή εμπειρία στα Ευρωπαϊκά θέματα και έχει συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία, τη συνοχή και τη διατήρηση της Ιόνιας περιφέρειας. "Μειονέκτημά" του είναι ότι δεν είναι Κερκυραίος.  Κι ας είναι αυτός που ηγείται μιας "συμμαχίας" συμπολιτών μας που μπορούν και θέλουν να συμβάλλουν στον αναπτυξιακό περιφερειακό σχεδιασμό. Που έχουν τη θέληση και την ικανότητα να συμμετάσχουν στην κατάρτιση και εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς  (ΕΣΠΑ). Που μπορούν να  μετατρέψουν την περιφέρεια στο θεσμικό όχημα της πράσινης ανάπτυξης. Να εγγυηθούν στη πράξη (και όχι με ευχές) την ενότητα της περιφέρειας Ιονίων νήσων,  να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο και να επενδύσουν σωστά  τους απαραίτητους πόρους για τη Δημόσια Υγεία, τις κατασκευές έργων υποδομής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του Επτανησιακού πολιτισμού. Που είναι έτοιμοι να σχεδιάσουν μια νέα τουριστική πολιτική με στόχο την πραγματική αύξηση του τουριστικού εισοδήματος και όχι του αριθμού των αφίξεων. Που θα ξεκινήσουν άμεσα την προσπάθεια για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με μόνιμο στόχο την αύξηση της απασχόλησης.
Προσωπικά απάντησα νωρίς το ερώτημα στον εαυτό μου και αποφάσισα να συστρατευθώ με τον Ηλία Μπεριάτο και το "Ιόνιο Αρχιπέλαγος", να στηρίξω το πρόγραμμα του συνδυασμού και έχοντας πειστεί απόλυτα πως μπορούμε να υλοποιήσουμε όσα αναφέρω πιο πάνω,  σας καλώ να μας στηρίξετε καταδικάζοντας τις "εφήμερες συμμαχίες" και τους πολέμιους του σχεδίου "Καλλικράτης".
Σας καλώ να στηρίξετε τον Ηλία Μπεριάτο και να επιλέξετε τους ικανότερους, που μαζί του θα κάνουν πράξη τη μεταρρύθμιση. Κι αν προσωπικά με τα επιχειρήματά μου δεν σας πείθω, σας καλώ να ακούσετε το μεστό πολιτικό λόγο του, που εμπεριέχει απόλυτη γνώση των προβλημάτων της περιφέρειάς μας, χωρίς κορώνες και λαϊκισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: