Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Γρίφος για το κεντρικό ΠΑΣΟΚ η υπόθεση της Κέρκυρας

Εντείνεται μέρα με τη μέρα η ένταση και η ομφαλοσκόπηση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις επιλογές του κόμματος στο Δήμο της Κέρκυρας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ιδιαίτερα μάλιστα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου για την υπόθεση του συνδυασμού Σαρλή.
Η παρουσία μάλιστα του Τηλέμαχου Χυτήρη το διήμερο που πέρασε ενέτεινε τις καταστάσεις παρά αποκλιμάκωσε την ένταση, καθώς ο Υπουργός και υπεύθυνος του κόμματος για την εκλογική αναμέτρηση στα Ιόνια Νησιά, μιλώντας στο Corfu Channel είπε ότι "αυτός προσωπικά μετά τις εξελίξεις θα ψήφιζε τον συνδυασμό Αυλωνίτη" για να το διορθώσει λίγες ώρες αργότερα με την προσθήκη ότι "δεν είναι κανένας πατερούλης να δώσει καθοδήγηση στην κερκυραϊκή κοινωνία και ότι η κερκυραϊκή κοινωνία ξέρει να κάνει τις επιλογές της".
Ωστόσο σε ένα αντίστοιχο κλίμα με τις δηλώσεις Χυτήρη κινήθηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντζελα Γκερέκου, κάνοντας λόγο για ευθύνη της ηγεσίας του συνδυασμού ο οποίος αποκλείστηκε, εννοώντας προφανώς τον Χρύσανθο Σαρλή, αλλά και ευθύνες του κόμματος για την εξέλιξη αυτή. Η κα Γκερέκου μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω ανακοινώνοντας ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών σε επίπεδο εσωκομματικών οργάνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες των ΚΝ τα οποία έγραψαν σχετικά τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται το επόμενο διάστημα στην Κέρκυρα σειρά κορυφαίων στελεχών για την διαχείριση των υποθέσεων του κόμματος καθώς είναι πολλές εκείνες οι φωνές και από διαφορετικά μάλιστα αυτοδιοικητικά μετερίζια που έχουν απευθυνθεί στην Ιπποκράτους ζητώντας την άμεση παρέμβασή της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ - ΜΠΕΡΙΑΤΟ ΣΤΟ Β’ ΓΥΡΟ
Aταλάντευτος στη σκληρή γραμμή έναντι της ΝΔ συνεχίζει την προεκλογική αντιπαράθεση ο Γ. Παπανδρέου. Μιλώντας σε συνεργάτες του την Τετάρτη, αλλά και στο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά για παιχνίδια που μπορεί να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας και προσέθεσε:  "Πιστεύω ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε εκείνους που αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας. Εχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει".
Με βάση τα στοιχεία που τους δίνουν οι δημοσκόποι πιστεύουν ότι θα έχουν ένα άνετο προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα, το οποίο θα επιτρέψει στον Γ. Παπανδρέου να ισχυρίζεται πως η εντολή που πήρε πριν από 12 μήνες παραμένει ισχυρή. Θα αποφύγει, έτσι, να ενεργοποιήσει το δίλημμα που ο ίδιος έθεσε στους πολίτες πριν από λίγες ημέρες.

Θρίλερ
Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθούν πέντε ντέρμπι και τρεις περιφέρειες στις οποίες η ΝΔ έχει το προβάδισμα. Αβέβαιη θεωρείται η κατάληξη της αναμέτρησης στα Ιόνια, στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Ανατολή Μακεδονία-Θράκη.
Στα Ιόνια ο Ηλ. Μπεριάτος φαίνεται να περνά στον δεύτερο γύρο, όπου θα βρει τον "αντάρτη" του ΠΑΣΟΚ.
Στην Ηπειρο ο Β. Αργύρης δίνει μάχη σώμα με σώμα με τον αντίπαλό του της ΝΔ και ελπίζει πως στον δεύτερο γύρο θα έχει τη στήριξη των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, που σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θεωρείται βέβαιο πως θα πάνε απέναντι στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.
Το γεγονός αυτό γεννά ερωτηματικά για την τελική έκβαση των εκλογών στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Στην πρώτη ο Κλ. Περγαντάς έχει το προβάδισμα, ενώ στη δεύτερη ο Απ. Παπατόλιας, πέραν της συμμαχίας της ΝΔ με το ΚΚΕ, έχει να αντιμετωπίσει και την "αδιαφορία" βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την περιοχή.
Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ο Α. Γιαννακίδης αντιμετωπίζει προβλήματα στην Καβάλα και τη Δράμα, με αποτέλεσμα να αποκτούν οι μουσουλμάνοι της Ροδόπης και της Ξάνθης ρυθμιστικό ρόλο τη δεύτερη Κυριακή. Στο Βόρειο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα κερδίσει η ΝΔ τη δεύτερη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: