Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Συναυλία του Ωδείου της Κέρκυρας στη Νάπολη

Το Ωδείον Κερκύρας, είναι ένα από τα παλαιότερα πνευματικά ιδρύματα του τόπου μας βραβευμένο από τη Ακαδημία Αθηνών για την υπεραιωνόβια προσφορά του. Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1894 έχοντας ως στόχο την καλλιέργεια κυρίως της θρησκευτικής και λυρικής μουσικής. Κατ επέκταση η ορχήστρα του είναι μια από τις  πρώτες της νεότερης ιστορίας μας.
Η ορχήστρα εγχόρδων του ωδείου έχει προσκληθεί από το Δήμο της Νάπολης (Ιταλία) και την Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης και Καμπανίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια συναυλία στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου, την 26η Νοεμβρίου 2010 και ώρα 17.30.
Η συναυλία αυτή θα δοθεί στο Castel Nuovo (Maschio Angioino) στην αίθουσα της Cappela Palatina, το μοναδικό μέρος του κάστρου που διασώζεται από την αρχική κατασκευή του το 1279 και λειτουργεί ως μουσείο.
Το πρόγραμμα της ορχήστρας περιλαμβάνει μουσική εμπνευσμένη από την Ορθόδοξη και Καθολική λατρεία. Θα παρουσιαστούν έργα των Α. Ευαγγελάτου, C. Franck, A Vivaldi, A. Stradella, N. Rimsky - Korsakov,  G. Caccini, Κ. Χυτήρη και Θ. Αντωνίου. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του Θόδωρου Αντωνίου "Epitaph II" που γράφτηκε για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Σολιστ της εκδήλωσης θα είναι η mezzo - soprano Σταματίνα Καρύδη. Την ορχήστρα του Ωδείου Κερκύρας διευθύνει ο μαέστρος και συνθέτης Κίμωνας Χυτήρης, μαθητής του Θόδωρου Αντωνίου και απόφοιτος του πανεπιστημίου του Surrey.
Παρεμφερές πρόγραμμα η ορχήστρα του Ωδείου παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία στον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία την 23η Απριλίου του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: