Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ποιους και πόσους εκλέγουν οι συνδυασμοί

Νέοι άνθρωποι τόσο ηλικιακά όσο και για την ενασχόληση τους με την Αυτοδιοίκηση στην πλειοψηφία τους συνθέτουν το σκηνικό των συμβουλίων για Περιφέρεια και Δήμο Κέρκυρας.
Μέχρι τώρα ωστόσο υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις για το ποιοι σύμβουλοι εκλέγονται καθώς  το Υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες επίσημα τα ονόματα όλων των συμβούλων αλλά και τις έδρες.
Ο Σπύρος Σπύρου καταλαμβάνει 25 έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο, ο Ηλίας Μπεριάτος 6, ο Γιώργος Καλούδης 4, ο Θεόδωρος Γουλής 3, ο Θ. Γαλιατσάτος 1, ο  Σ. Βλάχος 1 και η  Α. Λαχανιώτη 1.
Για τον Δήμο Κέρκυρας τώρα 29 έδρες καταλαμβάνει ο Γιάννης Τρεπεκλής,  10 ο Αλέκος Αυλωνίτης, 7 ο Μπάμπης Χαραλάμπους, 2 η Μερόπη Υδραίου και 1 ο Στέφανος Σαμοΐλης.

Ποιοι εκλέγονται
σύμφωνα με τις
πρώτες εκτιμήσεις
Όσον αφόρα την Κέρκυρα για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων συμφώνα με τα πρώτα στοιχεία.
Για τον Σπύρο Σπύρου εκλέγονται σύνολο στην ΠΙΝ 25 σύμβουλοι. Αναφορικά με την Κέρκυρα εκλέγονται οι 15 πρώτοι σε σταυρούς. Δηλαδή ως Αντιπεριφερειάρχης ο Χρήστος Σκούρτης και ακολουθούν, Χρήστος Ανθης, Μαρία Καταβάτη, Νίκος Μηλιώτης, Λούβρου Άλικη, Μόσχου Αιμιλία, Κώστας Γιαννακούρης, Τσίπης Φώτης, Κάφυρης Γιώργος, Κοντός Βασίλης, Καρύδης Δημήτρης, Βλάσσης Αλέξανδρος, Προβατάς Βασίλης και  Μακρή Αμαλία.
Από τον Ηλία Μπεριάτο εκλέγονται 6 συνολικά σύμβουλοι. Ο Ηλίας Μπεριάτος που, ο Γιώργος Καρύδης, η Ανδρομάχη Δαγκλή και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.
Ο Γιώργος Καλούδης εκλεγεί 4 συνολικά συμβούλους από ΠΙΝ. Ο ίδιος καταλαμβάνει την έδρα της Κέρκυρας και ακολούθουν  οι 3 Αντιπεριφερειάρχες των υπολοίπων Ιόνιων Νήσων.
Ο  Θεόδωρος Γουλής έχει 3 συνολικά υποψηφίους. Ο ίδιος παίρνει την έδρα της Κέρκυρας και εκλεγεί 2 Αντιπεριφερειάρχες από τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά.
Τέλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται οι επικεφαλής των τριών τελευταίων σε ποσοστά παρατάξεων δηλαδή ο Θ. Γαλιατσάτος, ο  Σ. Βλάχος και  η  Α. Λαχανιώτη.

Δήμος Κέρκυρας
Στον δήμο Κέρκυρας η κατανομή των εδρών είναι πολύπλοκη καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών οι έδρες μοιράζονται από όλους τους δήμους και τα Διαπόντια νησιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή εκλέγονται οι 8 πρώτοι σε σταυρούς από δήμο Κέρκυρας και οι υπόλοιποι σύμβουλοι θα μοιραστούν από τους 11 δήμους και τις 3  κοινότητες.
Οι 8 πρώτοι σε σταυρούς του Γ. Τρεπεκλή είναι, Τάκης Καρύδης, Γιάννης Ρίγγας, Πουλής Αλέξανδρος, Βλάσση Βαρβάρα, Δήμου Αλέξανδρος και Μιχάλης Διαβάτης.
Ακολούθουν  2 σύμβουλοι του Δήμου Αχιλλείων δηλαδή ο Γεράσιμος Ανυφαντής και Γιώργος Μάμαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: