Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΝΟΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΝΔ: Ικανοποίηση από το αποτέλεσμα των εκλογών σε Κέρκυρα - Περιφέρεια

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας συνήλθε σε διευρυμένη συνεδρίαση το Σάββατο 20/11/2010, με θέμα τον απολογισμό των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010 για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Κέρκυρας, στον Δήμο Παξών και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Από την συνεδρίαση αυτή, αφού έγιναν οι εισηγήσεις από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κέρκυρας  Κώστα Σπίνουλα , και μετά από δημιουργική διαλογική συζήτηση εξήχθησαν τα εξής κρίσιμα συμπεράσματα:
 Στις αυτοδιοικητικές αυτές εκλογές  η Ν.Δ. πέτυχε να θέσει και να επιβάλλει σε όλους τους πολιτικούς χώρους και κυρίως στην Κυβέρνηση  την πολιτική ατζέντα. Το ΠΑΣΟΚ, πιο συγκεκριμένα, αναγκάστηκε να αλλάξει στάση τρεις φορές: Αρχικά μίλησε για αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκε ότι ο πολιτικός χαρακτήρας που έδινε η Νέα Δημοκρατία είχε πια κυριαρχήσει, ο Γιώργος Παπανδρέου μετακινήθηκε , αποδεχόμενος πλήρως ότι η σύγκρουση ήταν για την οικονομική πολιτική. Την τακτική του αυτή προσπάθησε ανεπιτυχώς να επηρεάσει με την απειλή εθνικών εκλογών, την οποίαν και απέσυρε το βράδυ του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών…… Μετά ζήτησε, εκ νέου, ο δεύτερος γύρος να είναι "καθαρά αυτοδιοικητικός"… Η Ν.Δ. αντίθετα επέμεινε εξαρχής στον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης ως το τέλος και σίγουρα δεν ζημιώθηκε από αυτό.
 Η πολλαπλή και ατυχής αλλαγή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ πιστώθηκε στη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και από τους αντιπάλους της.
 Το γνήσιο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν αποκαλυπτικό: Η Νέα Δημοκρατία, σε μια αναμέτρηση, όπου το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να γίνει καταμέτρηση εκλογικής δύναμης, μίκρυνε τη διαφορά σε λιγότερο από δύο μονάδες, όταν ένα χρόνο πριν στις εθνικές εκλογές είχε εκλογικά συντριβεί!
Όσον αφορά τα εκλογικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων Κέρκυρας και Παξών, εξήχθησαν τα εξής συμπεράσματα:
 Κατ' αρχήν επικράτησε ικανοποίηση σε όλα τα μέλη, αναφορικά με το γενικό αποτέλεσμα σε Δήμο Κέρκυρας και σε Περιφέρεια.
 Αποφασίστηκε να ερευνηθεί σε βάθος το τι έφταιξε σε μεμονωμένα γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Αγίου Γεωργίου και στον Δήμο Φαιάκων και οι δύο συνδυασμοί δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
 Επίσης απασχόλησε το σώμα το αποτέλεσμα του Περιφερειακού Συνδυασμού "Νέα Ιόνιος Πολιτεία" στο Δήμο Παξών, το οποίο επίσης δεν ήταν το αναμενόμενο (Σημειώνεται ότι οι δημοτικοί συνδυασμοί των Παξών κατήλθαν χωρίς στήριξη κομμάτων).
 Επιβεβαιώθηκαν από όλους τους παρισταμένους αφενός μεν οι επιτυχείς χειρισμοί των δύο συνδυασμών και των επικεφαλής τους, κατά την προεκλογική περίοδο, και αφετέρου οι επίσης καίριοι και αποτελεσματικοί χειρισμοί της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, παράγοντες οι οποίοι και οδήγησαν στο ιστορικό αυτό αποτέλεσμα της διπλής επιτυχίας.
Κατόπιν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας Κώστας Σπίνουλας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους, για την προσφορά τους στο τελικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ευχήθηκε στους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες συγχαρητήρια και καλό έργο και ελύθη η συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: