Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης αναφέρει: Τα ΜΜΕ της Περιφέρειας τελούν υπό διωγμό. Ζητάμε από τη κυβέρνηση να καταργήσει τον δολοφονικό για τα περιφερειακά ΜΜΕ νόμο Ρουσσόπουλου και να ψηφίσει νέο νόμο που θα επιτρέπει και θα στηρίζει τη πολυφωνία σε κάθε σημερινό νομό.
Οι Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νήσων που θα γίνονται σε όλα τα νησιά μας, της Ιθάκης και των Παξών συμπεριλαμβανομένων, θα μεταδίδονται ζωντανά για να ενημερώνονται οι Επτανήσιοι και οι ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί θα αποζημιώνονται.
Διεκδικούμε και θα πετύχουμε, το 40 % της κρατικής διαφήμισης να δίνεται, με διάφανο τρόπο, σε όλα τα Περιφερειακά ΜΜΕ.
Ζητάμε από τη Κυβέρνηση άμεσα να αλλάξει το νόμο για τις Ραδιοτηλεοπτικές Περιφέρειες. Σήμερα η Κέρκυρα με τη Λευκάδα είναι μαζί με την Άρτα, τη Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία στα Γιάννενα, η δε Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος είναι με την Αχαΐα, Ηλεία, Τρίπολη, Καλαμάτα. Η θέση μας είναι να δημιουργηθεί Ραδιοτηλεοπτική Περιφέρεια Επτανήσων".

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Ιόνιος Πολιτεία", Σπύρος Σπύρου, θα κάνει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση - ομιλία και παρουσίαση του συνδυασμού του, σήμερα 4 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ
Δυο προεκλογικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο συνδυασμός "Ιόνιο Αρχιπέλαγος", με επικεφαλής τον Ηλία Μπεριάτο.
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Λευκίμμη, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης, ενώ την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 έλαβε χώρα και δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση στο Olympic Palace στο Σιδάρι.
Τον Ηλία Μπεριάτο και τον συνδυασμό "Ιόνιο Αρχιπέλαγος" τίμησαν με την παρουσία τους και στις δύο συγκεντρώσεις η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, κα Άντζελα Γκερέκου και ο πρώην υπουργός, κος Σπύρος Ράλλης.
Επιπλέον, και στις δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κος Γιώργος Καρύδης, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κος Ηλίας Μπεριάτος, ανέλυσε τους προγραμματικούς όρους του συνδυασμού για τα Ιόνια Νησιά και την Κέρκυρα και απαρίθμησε τις προτεραιότητες για την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη:
 Ολοκλήρωσης πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε όλους τους Καποδιστριακούς ΟΤΑ για τη ρύθμιση των χρήσεων γης, την οικιστική ανάπτυξη και τις παραγωγικές και οικονομικές δραστηριότητες
 Ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων για ύδρευση και άρδευση με ταυτόχρονη παρέμβαση στο υπάρχον σύστημα υδρευτικών δικτύων για την αποφυγή διαρροών και σπατάλης, καθώς και αξιοποίηση των υπαρχουσών μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη
 Ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της κατάλληλης αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού.
Βελτίωσης και ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου, με ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση βορρά-νότου του νησιού

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο ΣΩΤ. ΒΛΑΧΟΣ
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Σωτήρης Βλάχος, επικεφαλής του Ψηφοδελτίου "Αριστερή Κίνηση Ιονίου", μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Ανδρέα Κλαυδιανό και τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους Ελισάβετ Μαρώτη και Διονύσιο Σολωμό, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, το Επιμελητήριο Ζακύνθου και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο, κ. Κώστα Καποδίστρια, και μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Εκφράστηκε η πεποίθηση, και από τις δύο πλευρές, ότι χρειάζεται να ενισχυθούν τα κοινά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, να προωθηθούν η εδαφική και κοινωνική συνοχή στα νησιά μας, να εφαρμοστούν πολιτικές που θα συντελούν στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: