Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν τα Λύκεια στο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας

Με εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Κέρκυρας, συνεχίζεται το μεγάλο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας 2010-2011, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας με την συμπαράσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Το πρωτάθλημα -που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2010 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2011- είναι η μαζικότερη σκακιστική εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην Κέρκυρα, καθώς θα γίνει σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού (περίπου 80 σχολεία με 14.000 μαθητές), Μάλιστα, σε αντίστοιχη μαζικότητα εκδήλωση σχολικού σκακιού δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!
Ήδη στα 4 πρώτα Σχολεία που διοργανώθηκε -ξεχωριστά σε καθένα- το Πρωτάθλημα τους η συμμετοχή ξεπέρασε τα 140 αγόρια και κορίτσια!  Όταν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα και στα 80 σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης της Κέρκυρας σίγουρα θα μιλάμε για ένα πρωτοφανή αριθμό-ρεκορ με χιλιάδες συμμετοχές για σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα!
Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου ξεκίνησε -πρώτο από τα Λύκεια- το ΕΠΑΛ.Κ. Κορακιάνας. Στο Πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 23 αγόρια και κορίτσια, που έπαιξαν το καθένα από 5 παρτίδες. Η εκδήλωση διάρκεσε τρείς ώρες και  το εντυπωσιακό κύπελλο κατέκτησε ο Εντρι Νταβίντι με 15 βαθμούς (5 νίκες σε 5 αγώνες) και ακολούθησαν οι Μαρ'ια Μουζακίτη (διεκδίκησε την πρωτιά μέχρι τον τελευταίο γύρο), Σταμάτης Μουζακίτης, Σπύρος Βλάχος και Κλαούντιο Σεβάιμε 13 βαθμούς, οι οποίοι πήραν μετάλλια, διπλώματα και κονκάρδες, αλλά και την πρόκριση για την τελική φάση που θα γίνει την Άνοιξη στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Ωστόσο, βραβεία-κονκάρδες πήραν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με το 9ο Δημοτικό, το Μουσικό Γυμνάσιο, το Μουσικό Λύκειο, το 2ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχών συνεχίζονται.
Μια σημαντική εκδήλωση για τα παιδιά και τον πολιτισμό της Κέρκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύουμε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι διευθυντές των σχολείων αλλά και οι Κερκυραϊκές επιχειρήσεις  πρέπει να σταθούν στο πλάι της και να την ενισχύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: