Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Πάρτε το χαμπάρι φίλτατοι. Δεν πρόκειται να πάει μπροστά αυτός ο τόπος. Γιατί απλούστατα έχουμε μάθει να λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν αλλάζεις νοοτροπία από την μια στιγμή στην άλλη. Πιστέψτε με. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία ο αριθμός των Δήμων. Είτε ένας Δήμος, είτε τρεις ή δεκατρείς, το ίδιο και το αυτό είναι.
Εδώ ο τόπος βουλιάζει και αυτοί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το πώς θα εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.
Τα έργα έχουν βαλτώσει και σε κανέναν δεν καίγεται καρφάκι....Πάμε να τα δούμε.
Το νέο Δικαστικό Μέγαρο, ολοκληρώνεται αλλά δρόμος για την πρόσβαση δεν υπάρχει αφού καθυστερεί η πολεοδόμηση της περιοχής.Ενδιαφέρον από τους αυτοδιοικητικούς...ανύπαρκτο. Ο Δήμος Κερκυραίων και η Νομαρχία μπορεί να μας ενημερώσει τι έχει γίνει με αυτό το θέμα, μια που είναι θέμα δικό τους; Τα φράγματα, πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ο φίλος μου ο Αλέκος ο Αυλωνίτης αντί να τρέχει για ψήφους δεν μας ενημερώνει τι έγινε και δεν δημοπρατήθηκαν τα φράγματα ούτε αυτόν τον Σεπτέμβριο;;;  Καλά για το Νοσοκομείο δεν λέω κουβέντα. Έχουμε κουραστεί πια να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Για το παλιό Νοσοκομείο καμία κουβέντα παιδιά; Ε; Ή το έχετε ξεχάσει; Μάλλον το τελευταίο. Γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν ενδιαφέρεστε. Αχαχχαχαχα!!!
Ααα Για παρακάμψεις δεν λέω κουβέντα, γιατι δεν υπάρχει φως.
Για την μαρίνα στο Καφέ Γυαλί; Τι γίνεται παιδιά; Στασιμότητα. Με λίγα λόγια μαύρα χάλια.
Έχουμε κουραστεί ρε παιδιά να επαναλαμβανόμαστε. Να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Γι' αυτό σας λέω ότι δεν περιμένω τίποτα απολύτως από τον Καλλικράτη.
Καλά για τα έργα στο Δήμο δεν λέω κουβέντα. Τι να πεις άλλωστε. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι τελειώνουν και ακόμα δεν....
Άλλωστε λίγη υπομονή ακόμα, να τελειώσει αυτή η θητεία να πάνε στο καλό οι άνθρωποι να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους και να κλείσει εδώ το ζήτημα.
Τώρα αν δικαιωθεί ο Νίκος Δένδιας που έκανε λόγο για την χειρότερη δημοτική αρχή, αυτό θα το κρίνει η ιστορία.

ΑΝΑΓΚΗ Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ
Θα πρέπει επιτέλους, να σοβαρευτούμε, αν θέλουμε κάποια στιγμή να δούμε <<άσπρες μέρες>> σε αυτόν τον τόπο. Προσωπικά περιμένω πρώτα να σοβαρευτούμε εμείς οι πολίτες και μετά οι άρχοντές μας. Αν σοβαρευτούμε εμείς, να είστε σίγουροι, ότι θα αναγκαστούν και να σοβαρευτούν και οι άρχοντες. Όσο μας βλέπουν..... <<παραλίες>> τόσο και αυτοί παραμένουν.... <<χαλαροί>>.
Να σοβαρευτούμε κατ' αρχήν και αμέσως μετά να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Να καθίσουν οι αρμόδιοι γύρω από ένα τραπέζι και να ιεραρχήσουν τα κυριότερα προβλήματα του τόπου μας και να αρχίσουν την διεκδίκηση για την επίλυση τους.
Πρέπει να έχουμε μπούσουλα, αν θέλουμε να φτάσουμε κάπου. Διαφορετικά θα βολοδέρνουμε, δεξιά και αριστερά, χωρίς προορισμό.

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Και με την ευκαιρία να κάνω μια υποσημείωση. Για να πάρει <<τα πάνω του>> ο τουριστικός μας προορισμός, δεν απαιτείται μόνο ο εκσυγχρονισμός των υποδομών. Προφανώς θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα έργα τόσο στις κοινωνικές όσο και στις τουριστικές υποδομές, αλλά απαιτείται επίσης να διαμορφώσουμε ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν το οποίο να <<απαντά>> στις απαιτήσεις των καιρών.
Και για να  συμβεί αυτό, χρειάζεται δουλειά, συνεννόηση, συνεργασία, ομοθυμία και καλή βούληση. Όλα αυτά δυστυχώς μας λείπουν.

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ;
Συνεχίζω τις προτάσεις και επανέρχομαι σε ένα θέμα το οποίο έχω θέσει αρκούντως κατά το παρελθόν. Συχνά πυκνά, επικαλούμαστε το ένδοξο παρελθόν μας, των προγόνων μας δηλαδή, όπως επίσης επικαλούμαστε τον πολιτισμό μας, καλό θα είναι να κάνουμε λίγο την αυτοκριτική μας, για να δούμε τι κάνουμε εμείς για να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Ή τον αφήνουμε να καταρρέει; Ρωτώ συγκεκριμένα για τα Βενετσιάνικα Ναυπηγεία στα Γουβιά; Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάτι πριν καταρρεύσουν οριστικά; Γιατί οι Χανιώτες διατήρησαν, ανέδειξαν και χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα Βενετσιάνικα Ναυπηγεία ως χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων ; Δηλαδή αυτοί είναι καλύτεροι από εμάς; Το δεχόμαστε αυτό; Δεν θα είναι κρίμα να καταρρεύσουν τα δικά μας Βενετσιάνικα Ναυπηγεία;

ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ!!!
Εντάξει όλοι να ζήσουμε γιατί απλούστατα για όλους έχει βγει ο ήλιος!!! Αλλά σε ένα παιγνίδι υπάρχουν και οι κανόνες. Δεν μπορεί να παίζει ο καθένας με τους δικούς του όρους, δηλαδή με τους όρους που τον συμφέρουν.
Διαμαρτύρονται, και δικαίως οι συμπολίτες μας, για την έξαρση του παρεμπορίου. Από την άλλη υπάρχει μια σύγχυση αρμοδιοτήτων, με αποτέλεσμα να είναι αναποτελεσματικές οι προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου.
Ποσέχτε, θα πρέπει να διαχωρίσουμε τους πλανώδιους μικροπωλητές από το παρεμπόριο. Το λέω αυτό για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα μαζί.
Θα μου πείτε, εδώ δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν το παρεμπόριο άλλες πόλεις και άλλα κράτη περισσότερο οργανωμένα από εμάς, εντάξει θα συμφωνήσω, γιατί όπως έλεγαν και οι προγονοί μας <<πενία τέχνας κατεργάζεται>>. Αλλά από την στιγμή που το παρεμπόριο γίνεται θηλιά στο λαιμό των καταστηματαρχών της πόλης μας, νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να επιδείξουν λίγο μεγαλύτερη ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: