Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΒΡΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩΩΩΩΩΩΩΩ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ
ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ)
Ας αφήσουν, το κρυφτούλι οι ποικίλοι εραστές των αποφθεγμάτων εναντίον της αποχής και ας μας πουν το πώς θα εκφραστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές, που σημαίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Τι προτείνουν και ΓΙΑΤΙ το προτείνουν...
Συχνά για να καλύψουμε τα κενά μας, αλλά και για να κρύψουμε το ιδεολογικό και πολιτικό μας πρόσωπο καταφεύγουμε σε ηθικές αφαιρέσεις και αποφθέγματα.
Ο αποφθεγματικός λόγος είναι παράγωγο του αφοριστικού λόγου, της στείρας τσιτατολογίας και υποκρύπτει, ΟΧΙ μόνο αδυναμία ανάλυσης και.......απόδειξης, αλλά και <<πονηρία>>, δηλαδή δολιότητα.
Γι' αυτό, αυτός ο λόγος χρησιμοποιείται καταχρηστικά από την εξουσία, τα κόμματα, τα πολύχρωμα παπαγαλάκια τους, τους <<εγκάθετους>> τού καθεστώτος, και όλων των ειδών τους προβοκάτορες...
Έρχονται, λοιπόν, όλοι αυτοί και εκτοξεύουν τα ποικίλα αφοριστικά τους αποφθέγματα εναντίον της αποχής: <<Η αποχή δεν είναι λύση>>, <<είναι φυγή από τα κοινά>>, <<στηρίζει το καθεστώς>>, <<δεν είναι πολιτική θέση>> και άλλα τέτοιου είδους αποφθέγματα.
Βεβαίως ΠΟΤΕ δεν διατυπώνουν ένα αποδεικτικό επιχείρημα, μια τεκμηρίωση το γιατί η αποχή είναι όλα αυτά. Και δεν διατυπώνουν νότα επιχειρηματολογίας, διότι θα αποκαλυφτεί η δολιότητα των προθέσεών τους, η πολιτική τους σκοπιμότητα, η κομματική τους ταυτότητα και ο ρόλος τους.
Τα αφοριστικά γαυγίσματα εναντίον της αποχής δεν είναι απόδειξη.
Εμείς αναλύουμε με σειρά πολιτικών επιχειρημάτων το ΓΙΑΤΙ η αποχή είναι όχι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, αλλά και η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ πρόταση, σήμερα, η ΜΟΝΗ που εξετάζει τα πολιτικά μας πράγματα από την πλευρά του λαού και όχι από την οπτική γωνία του καθεστώτος και των κομμάτων του.
Αν πιστεύαμε ότι είναι λάθος πολιτική θέση η ΑΠΟΧΗ, θα αναλύαμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποια είναι η σωστή θέση.
ΓΙΑΤΙ δεν είναι ανάλυση να λέμε απλώς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές, ΟΧΙ δηλαδή αποχή σημαίνει συγκεκριμένη πρόταση: Τι και ποιον ψηφίζουμε, ποιο κόμμα ψηφίζουμε και ΓΙΑΤΙ.
ΔΕΝ είναι θέση να λέμε απλώς ψηφίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι ψηφίζουμε οποιονδήποτε...
Στο παρελθόν, όταν ήμασταν εναντίον της αποχής αναλύαμε συγκεκριμένα την πολιτική κατάσταση και προτείναμε συγκεκριμένα το τι πρέπει να ψηφίσουμε. Δεν τα μασάγαμε, ούτε κρυβόμασταν πίσω από αοριστολογίες και αποφθέγματα...
Ας αφήσουν,  το κρυφτούλι οι ποικίλοι εραστές των αποφθεγμάτων εναντίον της αποχής ΚΑΙ ας μας πουν το πώς θα εκφραστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές, που σημαίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ποιο κόμμα προτείνουν και ΓΙΑΤΙ το προτείνουν... ΟΛΑ τα άλλα είναι υπεκφυγές, πολιτική απόκρυψη ή μεταμφίεση, πονηρίες και φτηνές προβοκάτσιες.
Υ.Γ
Εγώ δεν είμαι Κ.Κ.Ε, δηλαδή δογματικός. Αν αλλάξει κάτι θα αλλάξω και εγω στάση και θέση και άποψη. Αλλά επειδή δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα.... Δεν ψηφιζωωωωωωω.

ΕΕΕΕΡΧΕΤΑΙ
Ενόψει των αυτοδιοικητικών θυμήθηκα ένα πολιτικό που έδρασε στο χώρο των Αθηνών στην τελευταία φάση του Πελοποννησιακού πολέμου.
Πρόκειται για τον Θηραμένη, τον λεγόμενο Κόθορνο. Κόθορνος ήταν το υπόδημα των υποκριτών (ηθοποιών) το οποίο ήταν αρκετά ευρύ για να χωράει κάθε λογής ποδάρι.
Ο Θηραμένης επειδή χωρούσε παντού σε κάθε πολιτική παράταξη, ονομάστηκε λόγω των πολιτικών του μεταστάσεων <<Κόθορνος>>.
Από το όνομα του η πολιτική πρακτική του <<χωράω παντού>> λέγεται Θηραμενισμός.
Σήμερα λέγεται, ιδεολογική σύγκλιση.
Και ξαφνικά θυμήθηκα Νοσοκομεία, συγκοινωνίες, γειτονιές, παραλίες ακόμη και νεκροταφεία και πολλά άλλα.
Και ξαφνικά θα θυμηθούν θυμήθηκαν τον Λαό, τα παράπονα τους, τα βάσανα του.
Ξαφνικά θα σπάσουνε τα νερά για τα παιδιά, τις παιδικές χαρές, τον φωτισμό, τις λακκούβες, τους γέροντες. Ξαφνικά.........τα πάντα.
Και δώστου υποσχέσεις.
Και δώστου ταξίματα.
Και δώστου φιλιά.
Και δώστου <<να βγω και θα δεις>>.
Και όταν θα βγουν, θα ξεχάσουν για μια ακόμα φορά  και αυτοί περνούν καλά και οι λοιποί με το κουταλάκι στο στόμα.
Και αν είναι........κουταλάκι.
Ρε παρατάτε μας.

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ...ΚΤΥΠΗΣΕ. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ
Το χειρότερο απ' όλα, δεν είναι η σημαντική μείωση στην περσινή τουριστική κίνηση, η οποία συνεχίζεται ακάθεκτη και φέτος. Το χειρότερο είναι, ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα......ελπίδα. Δεν φαίνεται, ότι το πάθημα, μας έχει γίνει μάθημα. Ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται, στον χώρο του τουρισμού, κάτι το οποίο να διαθέτει τη δυναμική, για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.
Ότι δεν έχουν αναληφθεί αυτές οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες, από την πλευρά των ιθυνόντων, για να εμφυσήσουν στους υπολοίπους, ότι από φέτος, άντε από τον επόμενο χρόνο, θα αρχίσει ο κερκυραϊκός τουρισμός να παίρνει την ανιούσα.
Αυτό νομίζω, ότι είναι ότι το χειρότερο, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Άντε να περάσουμε ακόμα ένα και δύο χρόνια, τρώγοντας από τα έτοιμα ή από αυτά που είχαμε συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια, κάποτε όμως αυτά θα τελειώσουν και τότε τι γίνεται; Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στον τόπο μας. Οι άρχοντες μας, όχι όλοι, προσπαθούν αλλά δεν τους ακολουθούν οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, δεν έχουν αντιληφθεί τα μηνύματα των εποχών ή είναι αδύναμοι και ανίκανοι να αντιδράσουν; Πραγματικά, πιστέψτε με, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει; Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας, γιατί εγώ αδυνατώ να καταλήξω σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: