Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Τη Δευτέρα 27/09/2010 ο Συνδυασμός Επτανησιακή Αναγγένηση με τον επικεφαλής Γιώργο Καλούδη και μέλη του συνδυασμού του επισκέφτηκαν την, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας και τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Στην Επιθεώρηση Εργασίας Κέρκυρας, διαπιστώθηκε η έλλειψη Επιθεωρητών Εργασίας, Διοικητικού προσωπικού με αρμοδιότητα τη διεκπεραίωση διοικητικών πράξεων - προστίμων, μηνυτήριων αναφορών, παραστάσεων σε Δικαστήρια κτλ. και η έλλειψη οδηγού και αυτοκινήτου της Υπηρεσίας.
Για τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο στη Ζάκυνθο, όπου υπηρετεί MONO ένας Επιθεωρητής Εργασίας. Στη Λευκάδα υπηρετούν τρεις Επιθεωρητές Εργασίας, υπάρχει αυτοκίνητο και οδηγός και συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά λειτουργεί σχετικά καλύτερα.
 Ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιώργος Καλούδης και οι συνεργάτες του στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ Κέρκυρας όπου μίλησαν με την Προϊστάμενη και τους υπαλλήλους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το αν και κατά πόσο θα καταφέρουν να εκδώσουν τα βιβλιάρια επιδότησης των επιδοτούμενων ανέργων εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Η. ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα (27-9-10) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και άλλους φορείς της πόλης της Κέρκυρας.
Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο κ. Μπεριάτος συναντήθηκε με το Σύλλογο των Υπαλλήλων της ΠΙΝ,  προκειμένου να ακούσει τις εύλογες ανησυχίες τους, εν όψει της αλλαγής της δομής της Περιφέρειας, ενώ η επίσκεψη του εκεί ολοκληρώθηκε με συνάντηση στη Διαχειριστική Αρχή.
Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το ΤΕΕ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ν. Σπίγγο και στελέχη του φορέα. Η συνάντηση κινήθηκε σε θερμό κλίμα ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν ως επί τo πλείστον ζητήματα που απορρέουν από την ανακήρυξη της πόλης της Κέρκυρας ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και μεγάλα έργα που εκκρεμούν στο νησί και απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες για την επιτυχή έκβασή τους.

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΑΤΘΑΙΟ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΑΡΛΗΣ
Στην συγκέντρωση στελεχών της δημοτικής οργάνωσης του Δήμου Μελιτιειέων του ΠΑΣΟΚ που έγινε την περασμένη Τρίτη το βράδυ στον Άγιο Ματθαίο παραβρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Χρύσανθος Σαρλής.
Στη διάρκεια της συνάντησης σύμφωνα με ανακοίνωση έγινε μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση με τους δημότες της περιοχής όπου αναδείχθηκε  η άκρως πολιτική σημασία των εκλογών του Νοεμβρίου, των εκλογών που θα αναδείξουν τους πρώτους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, όπως αυτή διαμορφώνεται με τον "Καλλικράτη".

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων βρέθηκαν στο λιμάνι και συνομίλησαν με τους απεργούς στο χώρο των μεταφορών. Οι μεταφορείς τόνισαν την σκληρή στάση που κρατάει η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις, τις αφαιρέσεις αδειών και την επιστράτευση. Η αντιπροσωπία κάλεσε τους απεργούς να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να οργανώσουν την πάλη τους σε συνεργασία με τον εργαζόμενο λαό της χώρας, τους μικροεπαγγελματίες και τους μικρούς αγρότες.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους  μαζί με αντιπροσωπία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων πραγματοποίησαν περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Αχιλλείων όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, την Αστυνομική Διεύθυνση και το Ταχυδρομείο επισκέφθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού "Κερκυραίων Δήμος", υποψήφια Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις της με εκπροσώπους φορέων και εργαζομένους του νομού μας.
Τέλος, η υποψήφια Δήμαρχος Κέρκυρας, συνοδευόμενη από συνεργάτες της υποψήφιους του συνδυασμού της "Κερκυραίων Δήμος", επισκέφθηκε και το Ταχυδρομείο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει  τόσο με τον Διευθυντή όσο και με τους εκεί εργαζόμενους.

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝ Ο Γ. ΖΩΧΙΟΣ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Ζωχιός, συναντήθηκε με το Σωματείο των Εργαζόμενων στην ΠΙΝ οι οποίοι του ανέλυσαν τα θέματα που τους απασχολούν και τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή της Καλλικράτειας Αυτοδιοίκησης. Ο Γ. Ζωχιός παρουσίασε τις αναλυτικές θέσεις που η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) έχει στις  Προγραμματικές Αρχές για την πολιτική και τις σχέσεις με τους εργαζόμενους τους οποίους χαρακτηρίζει τον έναν από τους τρεις πυλώνες που θα συνθέτουν το Δήμο, εάν ο λαός εξουσιοδοτήσει τη ΝαΚ στις εκλογές 7 Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: