Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

Κύριε διευθυντά
Με αφορμή σχόλιο σε πρόσφατο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας Τα Νέα της Κέρκυρας και στην στήλη Η Μαύρη Τρύπα σχετικά με την τύχη του κτηρίου του παλαιού νοσοκομείου, όταν και εφόσον βεβαίως πραγματοποιηθεί η μεταφορά του στο νέο, θέλω να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις.
Ειλικρινά δεν κατανοώ την σπουδή ορισμένων κατ' επάγγελμα η ερασιτεχνικά ασχολουμένων με την αυτοδιοίκηση παραγόντων, να συζητάνε σχετικά με το τι θα θέλανε να γίνει το παλαιό κτήριο του νοσοκομείου όταν θα υλοποιηθεί η μετεγκατάστασή του.
Οι περισσότεροι εξ αυτών απ' όσο έχω καταλάβει προτείνουν ένα μέρος του κτηρίου να γίνει ένα Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας και το υπόλοιπο του συγκροτήματος να χρησιμοποιηθεί για  άλλες χρήσεις.
Η συγκεκριμένη όμως συζήτηση μου θυμίζει θέμα από το θέατρο σκιών με πρωταγωνιστές την οικογένεια καραγκιόζη οπού τα κολλητήρια τσακώνονται ποιο θα κρατάει τα χαλινάρια της άμαξας που υποτίθεται οτι θα αγόραζε ο καραγκιόζης πατέρας τους .
Εδώ δεν μπορεί να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο λόγω μη επάρκειας σε προσωπικό, εδώ στο ήδη υπάρχον έχουν μεγάλες ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσον και σε νοσηλευτικό προσωπικό , εδώ για να προχωρήσει η διαδικασία έστω και μερικών   προσλήψεων περνάνε χρόνια, εδώ έχουμε συνταξιοδοτήσεις προσωπικού  χωρίς να αναπληρώνονται, εδώ έχουμε μετακινήσεις ή αποσπάσεις όπως έχει καταγγελθεί σε νοσοκομειακές μονάδες των Αθηνών, μέσω διαδικασιών πολιτικών γραφείων και έρχονται τώρα και μας προτείνουν  την δημιουργία και με τι προσωπικό, ενός  σύγχρονου κέντρου υγείας αστικού τύπου?
 Επειδή το όλο θέμα της μετεγκατάστασης δεν προβλέπεται να κλείσει σύντομα, δεν αποκλείεται  να συσκεφθούν και πάλι , προκειμένου αυτή την φορά να προτείνουν και πόσες καρέκλες θα χρειαστούν , αν θα είναι  κοντά στα παράθυρα, αν θα είναι διευθυντικού τύπου και αν θα προβλεφθεί επαρκής χώρος στάθμευσης για τα  αυτοκίνητα του πολυπληθούς προσωπικού που θα προσληφθεί άμεσα και μέσω ΑΣΕΠ  βέβαια, για να καλύψει τις ανάγκες του προτεινόμενου για λειτουργία στο κτήριο αυτό  Κέντρου Υγείας .
Πολύ φοβάμαι κύριε διευθυντά ότι και  στην συγκεκριμένη περίπτωση  η ιστορία με την υποτιθέμενη άμαξα του  καραγκιόζη επαναλαμβάνεται.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Κωνσταντίνος  Σκιαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: