Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Δημήτρης Πουλιέζος καθώς και υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού της "Επτανησιακής Αναγέννησης" επισκέφτηκαν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 τα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.
Αρχικά, ο υπ. Περιφερειάρχης, ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης και οι υπ. Περιφερειακοί σύμβουλοι της "Επτανησιακής Αναγέννησης" επισκέφτηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αναστασίου και τον Διοικητή Κέρκυρας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Στάμο.
Ο Γιώργος Καλούδης και ο Δημήτρης Πουλιέζος αρχικά μοίρασαν συγχαρητήρια στους επικεφαλής του Πυροσβεστικού σώματος για τις επιτυχημένες επεμβάσεις του πυροσβεστικού σώματος στις πολλές πυρκαγιές που εκτυλίχθηκαν αυτό το καλοκαίρι σε ολόκληρο το νομό.
Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στα αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα, με τον κ. Αναστασίου να αναφέρει σαν σημαντικότερα το κτιριακό και την έλλειψη προσωπικού.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι "το κτίριο στο οποίο στεγαζόμαστε δεν είναι για μια υπηρεσία σαν τη δικιά μας. Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, καθώς εξαιτίας του κυκλοφοριακού χάνουμε πολύ χρόνο όταν χρειάζεται η επέμβαση μας.
Επίσης, εδώ δεν έχουμε χώρο για πεδίο ασκήσεων, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού, το γραφείο πυρασφάλειας έχει μεγάλες ελλείψεις έμψυχου δυναμικού, ενώ σχεδόν πάντα οι βάρδιες πυρασφάλειας συνολικά στο νομό δεν απαρτίζονται με περισσότερα από πέντε άτομα!".
Ο κ. Στάμος συμπλήρωσε σε αυτά, τις σκέψεις που υπάρχουν για απόσυρση των αεροσκαφών PZL, τα οποία αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμα κι αυτό το καλοκαίρι για το πυροσβεστικό σώμα και ζήτησε τη δέσμευση του υπ. Περιφερειάρχη ότι όταν εκλεγεί θα προσπαθήσει να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον κ. Καλούδη.
Τέλος, σε ότι αφορά τα προβλήματα οι κ.κ. Αναστασίου και Στάμος ανέφεραν αυτό της πυροπροστασίας του Ιστορικού Κέντρου.
Μάλιστα, ανέλυσαν και μια μελέτη την οποία έχουν δημιουργήσει, μέσω της οποίας αν πραγματοποιηθεί θα συμβάλλει αποφασιστικά στην λύση του προβλήματος, ενώ το κόστος της υπολογίζεται στις 50.000-60.000 ευρώ, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν υπόγειες επεμβάσεις στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασίου έδωσε στον υπ. Περιφερειάρχη τα στοιχεία από τις φετινές πυρκαγιές σε όλα τα Ιόνια νησιά. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 2009 κάηκαν περίπου 15.000 στρέμματα, ενώ το 2010 γύρω στα 9.600.
Ο κ. Καλούδης μετά την ενημέρωση που δέχτηκε από τους επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος, ζήτησε να του υποδείξουν σε ποιο μέρος θεωρούν ότι θα ήταν ιδανικό να μεταφερθεί η υπηρεσία, τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας της Παλιάς Πόλης και υπενθύμισε ότι συνέβαλλε αποφασιστικά στην απόφαση για την πλακόστρωση της.

Ο ΣΠ. ΣΠΥΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Σήμερα Παρασκευή ο Σπ. Σπύρου θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, όπου, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά, θα εγκαινιάσουν το Εκλογικό Κέντρο.  Στα εγκαίνια θα παραστεί και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ι.Ν.: Αντωνία Λαχανιώτη, πρώην μέλος του Δ.Σ. του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, αυτοαπασχολούμενη
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας: Όλγα Τσιλιμπάρη, εκπαιδευτικός
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κέρκυρας
 Βλάχος Χριστόφορος, καθηγητής σε φροντιστήριο, Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών - ΣΕΦΚ
 Γιανναδάκη Σοφία, φιλόλογος, αδιόριστη εκπαιδευτικός
 Δελλή Άντζελα, οικονομολόγος, άνεργη
 Κάντας Προκόπης, συνταξιούχος, πρώην μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού
 Καραβαζάκη Μαρία, φοιτήτρια δραματικής σχολής
 Καραβαζάκης Βασίλης, αυτοκινητιστής, από τους πρωτεργάτες του κινήματος της Λευκίμμης ενάντια στο ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας
 Κουρής Κωστής, φοιτητής νομικής
 Κούτινα Μαρία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
 Κυριάκης Σταμάτης, σιδηρουργός
 Μαρκάτης Λευτέρης, γιατρός
 Μαυροζούμης Σπύρος, θεολόγος, εκπαιδευτικός
 Μουμούρης Σπύρος, οικονομολόγος
 Μουχλιανίτης Κώστας, λογιστής, άνεργος
 Μποζίκης,Σίμος, οικονομολόγος,  εκπαιδευτικός
 Μπόικος Σπύρος, ιδιωτικός υπάλληλος, ιστορικός της επιστήμης
 Μπουργουτζής Ηλίας, δάσκαλος
 Ξανθόπουλος Ρολάνδος, αυτοαπασχολούμενος
 Πολέντας Κοσμάς, φαρμακοποιός
 Τσιρώνη Ευσεβία, άνεργη
 Φαγογένης Κώστας, αδιόριστος εκπαιδευτικός, μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων ενάντια στο ΒΙΟΠΑ
 Χατζηλουκά Λίζα, δασκάλα, άνεργη
 Χαιδεμενοπούλου Ντίνα, ψυχολόγος, άνεργη
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Κλάδη-Λάρδα Μαρία, εποχιακή υπάλληλος
Υποψ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ζακύνθου
 Αγαλιανός Δημήτρης - Άνεργος
 Κολπονδίνος Διονύσιος - Ελαιοχρωματιστής
 Μακρή Κατερίνα - Φοιτήτρια
 Πομόνης Πέτρος - Δημοσιογράφος
 Στραβοπόδης Παναγιώτης - Άνεργος
 Ταπίνη Δανάη- Άνεργη
 Τσουκαλά Ανθή - Ιδιωτική Υπάλληλος
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Γαιτανίδου Ευανθία, οικονομολόγος
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεφαλονιάς
 Γιαλατσιάτος Νίκος,  εκπαιδευτικός
 Δήλαρης Νίκος, φοιτητής μηχανολόγος μηχανικός
 Θεοδωρόπουλος Βασίλης, αγρότης
 Θωμάς Κυριάκος, οικοδόμος
 Λουράντος Νίκος, εργάτης
 Παπαστεφανάτος Στάθης, χημικός
 Φαλάρα Μελίνα-Δήμητρα, φοιτήτρια νομικής
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Οικονόμου Δημήτρης, γιατρός
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λευκάδας
 Αργύρης Αναστάσιος, φοιτητής
 Βρεττού Χριστίνα, φοιτήτρια
 Γράψα Μαρία, μηχανικός περιβάλλοντος
Σκαφιδά Αναστασία, γιατρός

ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ
ΕΛΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ
Συνεχίζοντας τις προεκλογικές του επισκέψεις, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου τον Κρατικό Αερολιμένα της Κέρκυρας και το Ταχυδρομείο.
Στο Αεροδρόμιο, συνοδεία συνεργατών του, συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μαυρωνά, για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τη λειτουργία του αεροδρομίου, όπως η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη άμεσης βελτίωσης των υποδομών, η ολοκλήρωση της παράκαμψης του αεροδρομίου, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού και της λειτουργίας του υποσταθμού. Στη συνέχεια επισκέφθηκε όλους τους χώρους και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ο Γιάννης Τρεπεκλής δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει όλες τις  απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου η κεντρική εξουσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην πιο σημαντική τουριστική υποδομή του νησιού. Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε το Ταχυδρομείο και συνομίλησε με τους υπαλλήλους αλλά και πολίτες σχετικά με το μέλλον του νέου Δήμου την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που πρόκειται να εφαρμοστεί.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ STAGE
Την Τετάρτη 20/10, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Σαμοΐλης συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων. Συζητήθηκαν τα εργασιακά προβλήματά τους, με κυρίαρχο το θέμα της εργασιακής τους ανασφάλειας, παρότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες του Δημοσίου και του Δήμου. Ο κ. Σαμοΐλης τόνισε την πάγια θέση του συνδυασμού "ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα" για εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της σταθερής εργασίας, την αντίθεση με το καθεστώς εργασιακής επισφάλειας και τις συμβάσεις Stage.

Δεν υπάρχουν σχόλια: