Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιάννη Αγαλλιανό, τον υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Κέρκυρας Αλέκο Μιχαλά και με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού στη Ζάκυνθο, προχθές το απόγευμα το απόγευμα επισκέφθηκε χωριά της Ζακύνθου.

ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη βρίσκεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ηλίας Μπεριάτος προκειμένου να περιοδεύσει και να συναντηθεί με τους επίσημους φορείς.
Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μπεριάτος βρέθηκε στο Αργοστόλι, όπου επισκέφθηκε υπηρεσίες και φορείς της πόλης και συγκεκριμένα το Δημαρχείο, τη Νομαρχία, τον ΟΤΕ, το Λιμεναρχείο και την Πυροσβεστική. Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένονταν να μεταβεί στην Ιθάκη, όπου θα συναντηθεί με στελέχη και πολίτες του νησιού.  Σήμερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" θα βρίσκεται στο Ληξούρι όπου θα περιοδεύσει στην αγορά αλλά και τις Υπηρεσίες της πόλης. Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να βρεθεί στο Δήμο Πυλάρου και το Δήμο Σάμης προκειμένου να συναντηθεί και να συζητήσει με τους κατοίκους των δύο περιοχών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Το πρωί της Τρίτης 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Μ. Χαραλάμπους και τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Γ. Κουλούρη, επισκέφθηκαν τις δημοτικές υπηρεσίες στους Δήμους Μελιτειέων, Κορισσίων και Λευκιμμαίων. Επίσης στο Δήμο Λευκίμμης έκαναν περιοδείες στο παράρτημα του ΟΑΕΔ, στο Ταχυδρομείο και στις Τράπεζες, όπου και συζήτησαν με τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες.
Χθες η ίδια αντιπροσωπεία περιόδευσε στις Δημοτικές Υπηρεσίες των Δήμων Αγίου Γεωργίου και Εσπερίων, στα Κέντρα Υγείας και στα Σχολεία των συγκεκριμένων Δήμων.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΡΛΗ
Προεκλογική πολιτική ομιλία θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 στις 20.00 στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρύσανθος Σαρλής, επικεφαλής του συνδυασμού "Κέρκυρα Πολιτών".
Στην πρώτη αυτή ανοικτή προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού, ο κ. Σαρλής θα παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις για το νέο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης που διαμορφώνεται με τον "Καλλικράτη" αλλά και τον νέο μεγάλο Δήμο της Κέρκυρας.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές του κ. Σαρλή και των στελεχών του συνδυασμού του "Κέρκυρα Πολιτών" με στελέχη των περιφερειακών Δήμων.  Προχθές έγινε συνάντηση στελεχών στο Βιρό του Δήμου Αχιλλείων ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συνάντηση στο Δήμο Φαιάκων.

ΣΕ ΔΗΜΟΠ Ν. ΜΩΡΟΣ Η Μ. ΥΔΡΑΙΟΥ
Με επισκέψεις στη Δημοτική Μονάδα Πρόληψης "Νίκος Μώρος", στον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, τα ΚΑΠΗ,  την Υπηρεσία Πρασίνου του Δ. Κερκυραίων και την Δημοτική Αστυνομία συνέχισε χθες τις ενημερωτικές συναντήσεις της με εκπροσώπους φορέων του νομού μας και εργαζόμενους η υποψήφια Δήμαρχος Κέρκυρας, επικεφαλής του συνδυασμού "Κερκυραίων Δήμος" Μερόπη Υδραίου.
Στην ΔΗΜΟΠ "Νίκος Μώρος" η Μερόπη Υδραίου, παρουσία και υποψηφίων του συνδυασμού της, συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Αννέτα Τσελέντη και τους εκεί εργαζόμενους, όπου ενημερώθηκε για το πολυσχιδές έργο το οποίο επιτελούν στον τομέα της πρόληψης, της στήριξης και ευαισθητοποίησης νέων και γονέων.
Τη συνάντηση απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης καθώς και το καθεστώς λειτουργίας της Μονάδας κατά την μετάβαση από τους πολλούς στον ένα ενιαίο Δήμο της Κέρκυρας.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΜΟΪΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Η Δημοτική παράταξη ΄΄ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα΄΄, με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο το Στέφανο Σαμοίλη σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι "έχει ταχθεί υπέρ της  ολοκληρωμένης  διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (διαλογή - ανακύκλωση - επεξεργασία - κομποστοποίηση) με διάθεση των υπολειμμάτων σε Χ.Υ.Τ.Υ. Η προτεραιότητα της μείωσης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, με την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας και υπό δημόσιο έλεγχο, είναι η πολιτική πρόταση που αρμόζει στη δική μας παράταξη. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός "Ολοκληρωμένου Σχεδίου Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων", με σαφή επιδίωξη μηδενικά απόβλητα μέχρι το 2020.
Η υλοποίηση αυτής της επιλογής λύνει οριστικά το πρόβλημα της παράνομης λειτουργίας των απαράδεκτων και επικίνδυνων χωματερών, στις οποίες έως τώρα καταλήγει το σύνολο των σκουπιδιών. Παράλληλα ακυρώνει και ξεπερνάει τη λύση της δήθεν ΄΄υγειονομικής ταφής΄΄, που φαίνονταν βελτιωμένη σύμφωνα με τα θεωρητικά κριτήρια του παρελθόντος, αλλά στην πράξη δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού η λειτουργία των ΧΥΤΑ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση βαθμιαία επιδεινώθηκε καταλήγοντας στο επίπεδο μιας ανεξέλεγκτης χωματερής".

ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΧΙΟΣ
Ο ΖΩΧΙΟΣ Γιάννης, συνεχίζοντας τις προεκλογικές του κινήσεις συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μητσιάλη και μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Ενημερώθηκε για τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τα μέλη τους και τις τις λύσεις που προτείνουν.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε τις  προγραμματικές αρχές που η ΝΕΑ αυτοδιαχειριζόμενη ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) προτείνει για το σύνολο των προβλημάτων σε Κέρκυρα και Διαπόντια, διαβεβαίωσε ότι όλες οι προτεινόμενες ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ξεκινούν αμέσως και ότι κάθε μπάλωμα στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση και στο εμπόριο δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία στην επικράτεια του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: