Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Τζαζ και Αναγόρευση μιας Διεθνούς προσωπικότητας της μουσικής από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο της έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου IASJ JAZZ EDUCATION CONFERENCE 2010 το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πρόκειται να αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα το συνθέτη, διευθυντή ορχήστρας, μουσικολόγο, ερευνητή και συγγραφέα, καθηγητή Gunther Schuller (φώτο).
O Gunther Schuller υπήρξε συνεργάτης του Leonard Bernstein, του Δημήτρη Μητρόπουλου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Yale και διευθυντής του κέντρου Tanglewood  και του  ιστορικού New England Conservatory.
Εγραψε περισσότερα απο 180 έργα κάθε είδους συνεργάστηκε με τον Miles Davis αναβίωσε έργα της τζαζ και του ράγκταϊμ και υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση της κλασικής μουσικής με τη τζαζ. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τιμηθεί με το σύνολο σχεδόν των υψηλότερων διακρίσεων. Η παρουσία του τιμά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Κέρκυρα.
Την αναγόρευσή του θα ακολουθήσει πρωτότυπη συναυλία προς τιμήν του με τίτλο "ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ MONK
Μία  συναυλία Ανασυνθέσεων και Αυτοσχεδιασμών προς τιμήν του Gunther Schuller" Με τους μουσικούς: Μάνο Αχαλινωτόπουλο, John Gunther, Γιώργο Κοντραφούρη, Αλέξανδρο Κτιστάκη, Πέτρο Κλαμπάνη, Μιχάλη Καταχανά, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
Αίθουσα Τελετών Ιόνιας Ακαδημίας
Ωρα 20.30 Αναγόρευση και Συναυλία
Το Διεθνές Συνέδριο "2nd IASJ JAZZ EDUCATION CONFERENCE 2010" με τίτλο (μετάφραση στα ελληνικά): "Η διδασκαλία του αυτοσχεδιασμού - Μία γέφυρα ανάμεσα στις σπουδές κλασικής και τζαζ μουσικής" θα πραγματοποιηθεί απο τις 21 μέχρι 24 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας
Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συνέδριο που γίνεται στην Ελλάδα με στόχο να καταγράψει τις σύγχρονες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εξελίξεις στο πεδίο της διδασκαλίας του αυτοσχεδιασμού. Το συνέδριο αυτό  θα φέρει στην Ελλάδα και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα μουσικούς ερευνητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές απο 14 χώρες τόσο απο το χώρο της τζαζ όσο και απο τον χώρο της κλασικής μουσικής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ανακοινώσεις εργαστήρια και συναυλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: