Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ζημιές και καταστροφές από την κακοκαιρία




Δυο αυτοκίνητα με σοβαρές ζημιές, αρκετές καμένες συσκευές λόγω πτώσης δικτύου της ΔΕΗ και πτώσεις δέντρων ακόμα και σχολικές αυλές ήταν ο απολογισμός της προχθεσινής νύχτας με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κέρκυρα.
Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε όλο το Νομό με επίκεντρο της μέση Κέρκυρας και τις περιαστικες  περιοχές του δήμου Κερκυραίων.
Αρκετά κεντρικά σημεία χτες το πρωί έμοιαζαν με ΄΄βομβαρδισμενο΄΄ τοπίο. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρασίνου 15 περιστατικά ήταν τα σοβαρότερα σε παρά πολλά σημεία όπως στο Μαντούκι, την Γαρίτσα, Στο άλσος Ανεμομύλου, στο 6ο Γυμνάσιο, στο 1Ο δημοτικό και σε άλλα μέρη.
Χαρακτηριστικό είναι το δέντρο που έπεσε μέσα στην αυλή του 1ου δημοτικού σχολείου Κέρκυρας και ευτυχώς αυτό έγινε τις βραδινές ώρες. Παράλληλα αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή και στο δίκτυο της ΔΕΗ όπου λόγω της χαμηλής τάσης σε αρκετές περιοχές κυρίως στον Βορρά καήκαν αρκετές ηλεκτρικές συσκευές αλλά και κόπηκαν και καλώδια λόγω της πτώσης δέντρων.

Έκλεισε η κυκλοφορία στην Παδοβά
Τα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτελέσματα τις ζημιές  σε δυο ιχ αυτοκίνητα και το ένα μάλιστα καταστράφηκε ολοσχερώς.
Συγκεκριμένα στο τείχος του παλιού κινηματογράφου όασις έπεσαν χτες το βράδυ οι κολόνες με αποτέλεσμα να πέσουν σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Συμφωνά ωστόσο με τους κατοίκους οι αντιδράσεις είναι έντονες καθώς πολλές φόρες και στο παρελθόν είχαν επισημάνει την διάβρωση του τείχους χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί και να προβεί σε αποκατάσταση.
Μιλώντας στα Κ.Ν ο ιδιοκτήτης του οικόπεδου στο παλιό σινεμά Οασις κ. Μακρίδης επεσήμανε ότι πριν από 2 μήνες είχε προβεί στον καθαρισμό του οικόπεδου μετά από εντολή της Π.Υ στο πλαίσιο της πυροπροστασίας. Η αρχαιολογική υπηρεσία ωστόσο είχε σταματήσει τις εργασίες όταν αυτές έφτασαν κοντά στο τείχος υποστηρίζοντας ότι είναι μέρος της ΟΥΝΕΣΚΟ. Από τότε ωστόσο δεν έγινε καμία παρέμβαση με αποτέλεσμα να συμβεί αυτό το γεγονός με την καταστροφή 2 Ι.Χ αυτοκινήτων αλλά και τον κίνδυνο για τις ζωές των περαστικών.
Τέλος να σημειώσουμε ότι σε επιφυλακή βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς Π.Υ πολιτική προστασία και Υπηρεσία πρασίνου για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: