Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ας μιλήσουμε επιτέλους και για την Κέρκυρα της Νέας Γενιάς

Του Δημήτρη Κοκινόρη, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με την “Επτανησιακή Αναγέννηση

Ο Καλλικράτης αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για πολίτες και υποψηφίους. Αρκετοί την χαρακτηρίζουν δύσκολη κυρίως ως προς το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι απαραίτητοι πόροι που πρέπει να δοθούν έτσι ώστε αν μπορέσει να υπάρξει μια βιώσιμη ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μια πολίτικης χωρίς σχεδιασμό και κυρίως χωρίς σχέδιο για το μέλλον των νέων ανθρώπων. Καθημερινά σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία  βλέπουμε την ανεργία να καλπάζει και κυρίως να πλήττει άτομα από 25 έως 35 ετών αλλά και γυναίκες. Επιτέλους  θα πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια αλλά κυρίως θα πρέπει να υπάρξει μια σειρά από προτάσεις που θα πρέπει να είναι υλοποίησες. Όλοι θέλουμε να έχουμε τον ΄΄Ουρανο με τα αστρα΄΄ στο μπαλκόνι μας δυστυχώς όμως δεν μπορούμε. Το μόνο που μπορούμε είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον με σωστές βάσεις.
Αν ρίξουμε μια μάτια στο παρελθόν θα δούμε ότι δεν έγινε τίποτα απολύτως για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το νησί μας και γενικά την Περιφέρεια Ιόνιων νήσων.
Ενδεικτικά αναφέρω: Υποδομές αεροδρομίου, Τομέας Υγείας, Σχολικές υποδομές.
Στα πλαίσια αυτά και διεκδικώντας μια θέση στο Περιφερειακό συμβούλιο προτείνω τα εξής:
  Αναβάθμιση αεροδρομίου καθώς δεν είναι δυνατόν το 2010 να υπάρχουν υποδομές του 1960 (πρόχειρες τέντες)
 Δημιουργία ΧΥΤΥ και εργοστασίου ανακύκλωσης με ευρωπαϊκούς πόρους
 Ανάπτυξη των ενδοπεριφερειακών συγκοινωνιών (από νησί σε νησί)
 Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό ώστε να είναι απόλυτα λειτουργικό από 01.01.2011 καθώς είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει και η επίλυση του θα βοηθήσει έμμεσα και την τοπική τουριστική βιομηχανία (καλύτερες παροχές υγείας σε ντόπιους και τουρίστες)
 Αγώνας για κατάργηση της απαράδεκτης σύμβασης Bolkenstein (ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων της Ε.Ε. υπό το πρόσχημα της μαθητείας)
 Επαρκής στελέχωση του σώματος επιθεώρησης εργασίας στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά μας.
Στελέχωση των ιατρείων του ΙΚΑ, ώστε να παρέχεται άμεσα ιατρική φροντίδα (χωρίς να περιμένει ο ασθενής 3 μήνες για μια απλή εξέταση αίματος
  Περιορισμός του All Inclusive από 60% σε 20% όπως έγινε στην Ισπανία
Νέα άτομα με νέες ιδέες για αγώνες που θα κερδηθούν !!!!! Οι Επτανήσιοι αποφασίζουν για τα Επτάνησα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: