Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΓΣ: 30 χρόνια από το Παγκόσμιο Ρεκόρ του Αρσένη Τσιμίνου 33 χρόνια υποσχέσεις - ελπίδες για το Κλειστό Προπονητήριο

Πέρασαν 30 χρόνια από τις 2 Οκτωβρίου 1980  όπου ένα Ελληνόπουλο από την Κέρκυρα, τον Κερκυραϊκό ΓΣ ο ΑΡΣΕΝΗΣ ΤΣΙΜΙΝΟΣ.
19 ετών κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 2000μ. Φ.Ε, προπονούμενος στην Κέρκυρα  με Έλληνα προπονητή τον Νίκο Μόσχο, προκαλώντας Παγκόσμιο θαυμασμό κυρίως για  τον τρόπο και  για τις συνθήκες που το πέτυχε.
Το ρεκόρ και η επιτυχία του Αρσένη Τσιμίνου είναι ένα από τα τρία Παγκόσμια Ρεκόρ που έχουν πετύχει Έλληνες αθλητές-ιες (Χρ. Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ και Σοφία Σακοράφα στον Ακοντισμό) και αποδεικνύει ότι  με σχεδιασμό, προγραμματισμό, οργάνωση και σκληρή δουλειά μπορεί να σημειωθούν τεράστιες επιτυχίες σε όλους τους τομείς της  Κοινωνίας.
Ο Κερκυραϊκός Γ.Σ από το 1893 μέχρι σήμερα αγωνίζεται για τον αθλητιμό και την Νεολαία με πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο τα τελευταία 30  χρόνια που τον κατατάσσουν στα πρώτα Σωματεία της Ελλάδος.
Τα  προβλήματα  όμως  προσέλκυσης της Νεολαίας στον αθλητισμό όχι  μόνον δεν επιλύονται αλλά  αυξάνονται και το ΟΡΑΜΑ του Κερκυραϊκού Γ.Σ  να αποκτήσει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ  Κλειστό Προπονητήριο καθυστερεί 33 χρόνια.
Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται με οργάνωση σκληρή δουλειά και μεράκι. Καθημερινά  δεκάδες αγόρια και κορίτσια γυμνάζονται  στο  Γυμναστήριο και στους άλλους αθλητικούς  χώρους και αποτελούν εγγύηση αλλά  και  ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον της Νεολαίας  και  της κοινωνίας γενικότερα.
Ο Κερκυραϊκός ΓΣ θα τιμήσει για άλλη μια φορά τον Αρσένη Τσιμίνο για την επιτυχία του και θα διοργανώσει Αγώνες Δρόμου για την Νεολαία στην Πάνω πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: