Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
Όπα παιδιά, σταματήστε να γράφετε <<επερχόμενες εκλογές>>. Το σωστό είναι επικείμενες εκλογές. Δεν <<επέρχεται>> κανείς, πολύ περισσότερο οι ....εκλογές. <<Επέρχονται>> βεβαίως οι συνδυασμοί, οι οποίοι θα τα κάνουν ...λίμπα, μετά τις εκλογές. Αν εννοείται αυτό, τότε είστε μέσα. Το πιάσαμε το υπονοούμενοοο.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ;
Θα αναγκαστώ να τραυματίσω την μετριοφρυσύνη μου, για την οποία δεν φημίζμαι άλλωστε, αλλά οι εξελίξεις με δικαιώνουν μια ακόμα φορά.
Δεν έγραψα πρώτος ότι ο Σωτήρης δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές; Το έγραψα και το εξήγησα. Όπως εξήγησα γιατι δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να του δώσει ποτέ το χρίσμα. Άντε την στήριξη. Έτσι λοιπόν η ΝΕΑ ΠΟΛΗ διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη!!! Όπως.... <<διέλυσε>> 4 χρόνια την πόλη μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όντας σοφοί, έλεγαν <<γηράσκω αεί διδασκόμενος>>. Όντας όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου και μπορώ, έστω και με καθυστέρηση, να εξηγήσω κάποια πράγματα, όπως γιατί έχει υστερήσει τόσο ο τόπος μας, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της επικράτειας.
Δεν χρειάζεται μεγάλος κόπος, για να καταλήξετε σε ασφαλή συμπεράσματα. Δείτε ποιοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, και για μεγάλο διάστημα μάλιστα, από διάφορες θέσεις, και να τους συγκρίνετε τους τοπικούς άρχοντες άλλων περιοχών, που αναπτύχθηκαν με ραγδαίους ρυθμούς.
Αυτοί, οι άλλοι, κοίταζαν τον τόπο τους και οι δικοί μας, προφανώς και εκ του αποτελέσματος, κοίταζαν άλλα πράγματα. Και μετά, αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα, γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια η παράκαμψη Μπενιτσών ή γιατί χάσαμε τις Φυλακές. Η απάντηση είναι απλή, γιατί είχαν αλλού το μυαλό τους και προφανέστατα, αλλού διέθεταν την ενεργητικότητα τους.
Τι συζητάμε μετά; Όχι, για να μην πιπιλίζουμε συνεχώς ότι για όλα ευθύνεται το...αθηνοκεντρικό κράτος. Προφανώς και έχει ευθύνες, αλλά να κοιτάζουμε και την αφεντομουτσουνάρα μας. Απλά φοβάμαι να κοιτάξω στον καθρέφτη, γιατί όπως λένε, η εξουσία είναι καθρέφτης της κοινωνίας.
Λέτε; Προσωπικά πάντως, μέχρι σήμερα, δεν έχω εκδηλώσει περίεργες τάσεις. Μάλλον προς το φυσιολογικό φέρνω.
Πάντως, από την ρήση των αρχαίων ημών προγόνων <<γηράσκω αεί διδασκόμενος>>, προτιμώ την ευαγγελική ρήση <<μακάριοι οι πτωχοί τω
πνεύματι>>.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!
Τώρα τι σας λέω και εσάς; Μήπως σας αφήνουν τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και αντιμετωπίζουμε, να καταλάβουμε σε βάθος, που έχουμε μπλέξει με τους εκάστοτε <<ηγέτες>>, αυτού του τόπου; Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας δημοτικού ή νομαρχιακού οργανισμού λιμένα. Τώρα πια δεν συντρέχει λογος για Νομαρχιακό Ταμείο επειδή σε τρεις μηνες δεν θα υπάρχει Νομαρχία.
Την συζήτηση αυτή, την είχαμε ανοίξει εμείς, προτείνοντας τη δημιουργία <<δικτύου μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων>>, επειδή πάντα πιστεύαμε ότι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας, το οποίο μένει αναξιοποίητο είναι ο θαλάσσιος τουρισμός. Οι άρχοντες μας βεβαίως μέχρι τότε κοιμόντουσαν.Και είχαμε προτείνει τότε την δημιουργία <<Δικτύου>> και όχι τίποτε άλλο, για συγκεκριμένους λόγους, Για να μην μπερδευτούν σε αυτή την συζήτηση που μπερδεύτηκαν τελικά και κινδυνεύουν να πνιγούν σε μια κουταλιά νερό.
Δεν πρόκειται να πω, τίποτα περισσότερο, ούτε να υποδείξω συγκεκριμένη πρόταση.
Ξέρετε όμως τι με εξοργίζει; Κατασκευάζονται τουριστικά καταφύγια, ή αλιευτικά, όπως και μαρίνες και στο τέλος περνούν στα χέρια των ιδιωτών. Γιατί; Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανίκανη. Θα μπορούσαν οι Δήμοι να κερδίζουν, θα μπορούσαν να αναπτύξουν τουριστικά τις περιοχές τους, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες, θα μπορούσε να αποκτήσει νέα ελκυστική ταυτότητα το τουριστικό προιόν της Κέρκυρας  και δεν κάνουν ή αν θέλετε δεν κάνουμε, τίποτα. Μόνο λόγια και κριτική. Τίποτε άλλο.Βέβαια τώρα με τον ένα Δήμο, ας ευχηθούμε, αυτή η στρέβλωση ή η ανορθογραφία, να διορθωθεί.

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ
Χωρίς φυσικά να διεκδικώ δάφνες ειδικού, δεν θα κουραστώ να προτείνω, να ποντάρουμε στον θαλάσσιο τουρισμό.
Για πολλούς λόγους.
Πρώτος λόγος, γιατί τόσο το ανάγλυφο του συμπλέγματος των νησιών μας από τα διαπόντια μέχρι τους Αντιπάξους αποτελούν  συγκριτικό πλεονέκτημα, όσο βέβαια και η γεωγραφική και γεωπολιτική μας θέση.
Δεύτερος λόγος. Όσοι ταξιδεύουν με τα γιώτ τους και τα σκάφη τους, τις διακοπές τους δεν θα τις χάσουν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Θα είναι οι τελευταίοι που θα τους ακουμπήσει η κρίση.
Τρίτος λόγος. Είναι αυτή η κατηγορία τουριστών, που θα αφήσουν, ντε και καλά χρήματα στον τόπο που θα επισκεφτούν.
Είναι θετικό  που ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής αναφερόμενος στα διπόντια νησιά είπε ότι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και θα πρέπει πλεον να τα αξιοποιήσουμε τουριστικά. Όπως είπε  κύριος Τρεπεκλής θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα από τα διαπόντια μέχρι τους Αντιπάξους.
Υπό μία έννοια είναι θετικό πλέον που στο νομό θα υπάρχουν μόνο δυο δήμοι, δηλαδή δύο Δήμαρχοι για να μπορέσουν να συνεννοηθούν και σε επίπεδο τουριστικής προβολής
Υ.Γ
Πάντως ο ΚΕΟΤ ομολογώ ότι δεν θα μου λείψει καθόλου!!!.

ΕΥΧΟΜΑΙ
Εύχομαι μόνο, σε όποια πρόταση και αν καταλήξουμε για την χρήση του παλιού χώρου του νοσοκομείου, να είναι αυτή που πραγματικά θέλουμε και που χρειάζεται ο τόπος μας και να μην είναι μια πρόταση ανάγκης. Μια λύση ανάγκης πιο σωστά. Ελπίζω τα λάθη που έγιναν στην επιλογή της θέσης του παλαιού νοσοκομείου, να μην ξαναγίνουν για την χρήση του παλιού νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: