Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Διεθνές Φεστιβάλ Εικαστικής Δημιουργίας στο Βίδο

Το Διεθνές Φεστιβάλ "Ιδανική Πόλη:  Η Πόλη των Φιλοσόφων"  θα πραγματοποιηθεί από 20 Σεπτεμβρίου ως 2 Οκτωβρίου στη νησίδα Βίδο της Κέρκυρας. Το Φεστιβάλ γίνεται στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής συνεργασίας του Δήμου Κερκυραίων με τον Δήμο Αγίας Πετρούπολης, το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Δικαίου της Μόσχας και την Ένωση Αρχιτεκτόνων Αγ. Πετρούπολης.
Η δράση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ "Γκορόντα" (www.goroda-fest.ru) όπου τετρακόσιοι (400) και πλέον αρχιτέκτονες και εικαστικοί καλλιτέχνες από τη Ρωσία και άλλες χώρες θα δημιουργήσουν για 10 μέρες στη νησίδα Βίδο, στην Κέρκυρα  "την Ιδανική Πόλη, την Πόλη των φιλοσόφων" σε μορφή έργων τέχνης.
 Κάθε ομάδα καλλιτεχνών θα ενσαρκώνει με μια εικαστική δημιουργία τον τρόπο σκέψης του Φιλοσόφου, τη θεωρία του για τη δημιουργία του κόσμου, τη ζωή και το ρόλο του ανθρώπου στο παγκόσμιο σκηνικό.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους φιλοσόφους που ανήκουν στον πολιτισμό των χωρών εκείνων, όπου έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας: Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Ουκρανία και Μολδαβία.
Οι Έλληνες συμμετέχοντες μπορούν  να στείλουν προσχέδιο του έργου τους έως 10 Σεπτεμβρίου, στο  Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κερκυραίων  (Λεωφ. Αλεξάνδρας 6Α, 49100 Κέρκυρα).  Το προσχέδιο πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτική περιγραφή των απαιτούμενων για την κατασκευή του υλικών καθώς και τη σύνθεση της ομάδας. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 1- 10 άτομα.
Οι  τελικές κατασκευές, παραμένουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Κερκυραίων ο οποίος και θα παρέχει δωρεάν και τα υλικά. Οι συνθέσεις θα χρησιμοποιηθούν για  να κοσμήσουν ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους.
Υπάρχει  η δυνατότητα διαμονής των ελλήνων συμμετεχόντων  στο νησί "Βίδο" σε δικές τους σκηνές ή με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας με χαμηλό κόστος, ενώ η παροχή πρωινού και ενός γεύματος (προαιρετικά) στοιχίζει 10 ευρώ/ άτομο  ημερησίως .

Δεν υπάρχουν σχόλια: