Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο σήμερα στο Σαρόκο

Η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ, αποφάσισε να διοργανώσει παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο “καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, και να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.
Το συλλαλητήριο της Κέρκυρας, όπως και τα συλλαλητήρια στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι η πρώτη μεγάλη κοινή πρωτοβουλία των παραπάνω φορέων, για να μπει φρένο στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, να υπάρξει συντονισμένη απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ καλούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, τις γυναίκες και τη σπουδάζουσα νεολαία, σε κοινή συμπόρευση να δώσουν τη μάχη για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, δίχως ρόφιμα. Να μη δεχτούν να καταδικαστούν τα λαϊκά στρώματα στη μιζέρια και στη δυστυχία. Να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης των σχεδίων της κυβέρνησης για αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα οδηγήσει σε μεγάλες ανατιμήσεις.
Τη μετάταξη εκατοντάδων προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, όταν την ίδια στιγμή επισπεύδεται η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών. Τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Την επιβολή του λεγόμενου "πράσινου φόρου".
Τους καλούν, μαζί με την αποτροπή των νέων επώδυνων μέτρων, να διεκδικήσουν:
  Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχή νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
 Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
  Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
 Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου, με συντελεστή 45%.
  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
 Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων των ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: