Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ: “Το τεράστιο έργο των φιλαρμονικών οφείλουμε να το στηρίξουμε με συγκεκριμένες πολιτικές”

Με το Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Καποδίστριας  συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν συνέχεια των συναντήσεων του κ. Τρεπεκλή με τα Δ.Σ. των Φιλαρμονικών Μάντζαρος και  Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας Παλιάς, και αφορούσαν στην ενημέρωση του υποψηφίου Δημάρχου για το έργο τις δράσεις των προγραμματισμό και τα προβλήματα των ιστορικών αυτών ιδρυμάτων του τόπου μας.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής διαπίστωσε για άλλη μια φορά το τεράστιο έργο που επιτελείται από τις Φιλαρμονικές τόσο στη διατήρηση της μουσικής παράδοσης και κληρονομιάς του τόπου μας όσο και στην ανάδειξη νέων μουσικών που κατακτούν διακρίσεις και στο εξωτερικό, όπως συνέβη με το γνωστό πλέον Διονύση Γραμμένο.
Παρά τις ενισχύσεις από ιδρύματα της χώρας όπως αυτό του Νιάρχου και τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, εξακολουθεί να υφίσταται οικονομικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται από τις δωρεές και τις εισφορές των μελών.
Ο κ. Τρεπεκλής αφού ευχαρίστησε τις φιλαρμονικές για το έργο τους και την προβολή που προσφέρουν στο νησί επανέλαβε τη δέσμευσή του για θεσμοθέτηση αντιδημαρχίας πολιτισμού και παιδείας καθώς και πολιτιστικού οργανισμού μέσω των οποίων θα συντονίζονται και θα χρηματοδοτούνται οι πολιτιστικές δράσεις του νέου δήμου.
Παράλληλα κοινοποίησε την πρότασή του για υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μέσα από τις οποίες θα δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των φιλαρμονικών.
“Το τεράστιο έργο των φιλαρμονικών οφείλουμε να το στηρίξουμε με συγκεκριμένες πολιτικές και αυτό δεσμεύομε να υλοποιήσω” τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τρεπεκλής.
Στο επόμενο διάστημα ο Γιάννης Τρεπεκλής θα συναντηθεί με τις υπόλοιπες Φιλαρμονικές του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: