Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εισήγηση στο ΣτΕ για έκπτωση του Στέφανου Πουλημένου από το αξίωμα του Νομάρχη

Σε ανακοίνωσή του ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέρκυρας “Το Τεμπλόνι” αναφέρει:
“Να γίνει δεκτή η αίτηση ακυρώσεως των κατοίκων και μελών του, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέρκυρας Τεμπλονίου της Κέρκυρας εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκη την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 στο Συμβούλιο Επικρατείας, η εισηγήτρια της υπόθεσης Πάρεδρος κα Κατρά, κρίνοντας ότι η παραμονή του Νομάρχη Κέρκυρας στο αξίωμά του δεν είναι νόμιμη, αφού αυτός κατά τη διάρκεια της θητείας του ασκούσε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως εκδότης, ιδιοκτήτης και διευθυντής τοπικής εφημερίδας της Κέρκυρας.
Όπως ανάλυσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Συνταγματολόγος και Δικηγόρος Αθηνών κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσώπησε τους κατοίκους, η άσκηση από τον Νομάρχη της εν λόγω επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι παράνομη, αφού αντίκειται στις διατάξεις του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Εάν γίνει δεκτή η ανωτέρω εισήγηση ο Νομάρχης θα κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμά του. Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει ότι πρέπει να κηρυχθεί Νομάρχης έκπτωτος από το αξίωμά του”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Πουλημένος απέφυγε να κάνει χθες την οποιαδήποτε δήλωση ενώ κύκλοι του περιβάλλοντός του σημείωσαν ότι ο Νομάρχης έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή της προσφυγής εγκαίρως και με επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: