Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα Ερώτηση Χαραλάμπους σε Ξενογιαννακοπούλου

Σε τραγωδία θα καταλήξει η σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου της Κέρκυρας στο νέο κτήριο εφόσον δεν γίνουν άμεσες προσλήψεις ικανού αριθμού μονίμου προσωπικού, τονίζει σε ερώτησή του προς την Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:
"Απαντώντας η κ. Υπουργός σε  σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις μας δεσμεύτηκε στην αρχή ότι το νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα λειτουργούσε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2010 και αργότερα πως θα λειτουργούσε μόλις έπαιρνε πιστοποιητικό πυρασφάλειας.  Σε κάθε περίπτωση όμως  ότι θα προσλάμβανε το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία του.
Καμμία, όμως, από τις δεσμεύσεις αυτές, του Υπουργείου δεν υλοποιήθηκε.Ο αριθμός των εργαζομένων σήμερα στο Νοσοκομείο ακουμπά τα όρια του επικίνδυνου αφού  είναι μόνο 280 άτομα  ενώ το Νοσοκομείο είναι δυναμικότητας 220 κρεβατιών. Οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο δεν συμπληρώνουν ούτε καν τα κενά που δημιουργούνται από τις απολύσεις των συμβασιούχων και τις συνταξιοδοτήσεις. Αν ληφθεί δε υπόψη ότι για το καινούργιο Νοσοκομείο 330 κλινών χρειάζονται τουλάχιστον 900 άτομα προσωπικό, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος  γιατί οι Κερκυραίοι αγανακτούν και θεωρούν ότι εμπαίζονται. Κάθε προσπάθεια για λειτουργία του νέου Νοσοκομείου με τους ελάχιστους εργαζόμενους στο παλιό ,χωρίς προσλήψεις ικανού αριθμού μόνιμου προσωπικού, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την χρήση του κτηρίου του παλιού νοσοκομείου (Κ.Υ. αστικού τύπου, Νοσοκομείο χρονίως πασχόντων, ΚΕ. ΚΥ. Κ.ΑΜΕΑ) μόνο σε τραγωδία θα καταλήξει .
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση προκήρυξη όλων των αναγκαίων θέσεων μόνιμου προσωπικού για την σωστή και ασφαλή μετεγκατάσταση και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου καθώς και για την άμεση και  σωστή χρήση του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: