Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συναγερμός στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Ενώ ο Γιώργος Καλούδης και ο Μάκης Φόρτες έδωσαν εκτενή και αναλυτική χθες διακήρυξη για τις αρχές κάτω από τις οποίες συμπαρατάσσονται για την εκλογική μάχη του προσεχούς Νοεμβρίου, στην κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας έχει σημάνει συναγερμός για το γεγονός ότι ένα - ένα τα επιφανή στελέχη του κόμματος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμπαρατάσσονται με το ψηφοδέλτιο της "Επτανησιακής Αναγέννησης" και όχι με το επίσημο του Ηλία Μπεριάτου.
Ιδιαίτερα προβλήματα φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να μην αντιμετωπίζει προβλήματα μόνο στην Κέρκυρα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά, όπως και στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα.
Στη Λευκάδα η συνεργασία με τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Παναγιώτη Σκληρό και η πιθανή επιλογή του ως υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη δεν φαίνεται να διορθώνει την κατάσταση καθώς γνωστά αυτοδιοικητικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την επιλογή Μπεριάτου ακολουθώντας τους Καλούδη και Φόρτε.
Στην Κέρκυρα το απόγευμα της προχθεσινής Κυριακής πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να συγκροτηθεί εκλογική επιτροπή στήριξης του Μπεριάτου. Ωστόσο, αν και στο επίσημο δελτίο τύπου ο συνδυασμός Μπεριάτου κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία, για τους γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή δεν κρίνεται ικανοποιητική αφού δεν παρεβρέθηκαν περισσότερα από 30 με 40 άτομα ενώ απουσίαζαν όλα τα γνωστά αυτοδιοικητικά στελέχη του κυβερνητικού στρατοπέδου.
Μάλιστα σχολιάστηκε ιδιαίτερα η παρουσία στο πλευρό του κ. Μπεριάτου γνωστών προσώπων του κυβερνητικού χώρου τα οποία έχουν αποδοκιμαστεί επανειλλημμένα στις εκλογικές αναμετρήσεις ενώ έχει κριθεί αρνητικά και ο πολιτικός τους λόγος σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.
Κατόπιν αυτών και παρά τις διαψεύσεις του Χρυσόστομου Μπούκα ο "συναγερμός" είναι κάτι παραπάνω από ηχηρός στο κυβερνητικό στρατόπεδο και γι' αυτό δεν αποκλείεται η έλευση υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών προκειμένου να παλέψουν την προοπτική ενωτικής καθόδου των συνδυασμών Μπεριάτου - Καλούδη - Φόρτε στις εκλογές του Νοεμβρίου, πριν κατατεθούν τα ψηφοδέλτια στο Πρωτοδικείο της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: