Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Παναγιώτης Μαυρόπουλος και Δημήτρης Σοφιανός στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη η έκθεση των ζωγράφων Παναγιώτη Μαυρόπουλου και Δημήτρη Σοφιανού.
Δυο Κερκυραίοι καλλιτέχνες συναντιούνται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και παρουσιάζουν μία σειρά από καινούργια έργα τους. Τα έργα του Παναγιώτη Μαυρόπουλου και του Δημήτρη Σοφιανού προσφέρουν ένα τόσο διαφορετικό αποτέλεσμα· παρ΄όλα αυτά, τα έντονα χρώματα και τα αρμονικά σχήματα αποτελούν δυο χαρακτηριστικά που συνδέουν τους δύο καλλιτέχνες.
Ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος παρουσιάζει στην συγκεκριμένη έκθεση μια ξεχωριστή ζωγραφική εργασία, η οποία δείχνει αποκομμένη από την μέχρι τώρα δουλειά του. Επηρεασμένος από τη βυζαντινή εικονογραφία διατηρεί τα έντονα χρώματα και προβάλει "λαϊκές ζωγραφιές" με Κερκυραϊκά Θέματα. Η ενότητα των ξεχωριστών αυτών έργων του ονομάζεται "Πιντούρες σε σκάτουλα, στο πάτερο τσι νούνας".
Ο Δημήτρης Σοφιανός επιλέγει ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης…μια ελεύθερη πινελιά. Στους πίνακές του, απεικονίζονται καθημερινά θέματα της ζωής μας, τα οποία αποδίδονται με μεγάλη ακρίβεια. Τα καλοδουλεμένα σχήματα και τα φωτεινά χρώματα δεν παύουν να ξεχωρίζουν. Τα έργα των καλλιτεχνών είναι δοσμένα με μεγάλη έμπνευση και τελειότητα όπου προσφέρουν ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: