Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Σεμινάριο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και το Goethe-Institut Athen διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: "Δικτύωση με τοπικούς συνεργάτες: κοινές δράσεις για προώθηση των δεξιοτήτων ανάγνωσης".
Μετά την βασική εισήγηση θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο όπου θα παρουσιαστούν πρακτικές προώθησης της ανάγνωσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και τη δημιουργία ενός δυναμικού τοπικού δικτύου.
"It takes a whole village to raise a child - Χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί", το αφρικανικό αυτό ρητό είναι και η κεντρική ιδέα του εργαστηρίου.
Εισαγωγή στο θέμα θα γίνει από την κα Ute Hachmann, Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Brilon στη Γερμανία η οποία θα είναι και η βασική συντονίστρια του εργαστηρίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Πέτρου Κωσταγιόλα, Λέκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, από τις 9.30 έως τις 14.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Εύη Σπ. Λάσκαρι" της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Οργανωτικής Επιτροπής Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών που αποσκοπούν στη μετάδοση διεθνών εμπειριών σε Έλληνες βιβλιοθηκονόμους, μέσω σειράς εργαστηρίων /σεμιναρίων σε συνεργασία με ξένους επιστήμονες.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις περιφερειακές εκδηλώσεις  της Επιτροπής δίδονται και στη ηλεκτρονική δ/νση www.goethe.de /synergasia
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο και στο εργαστήριο πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα υποβληθούν δύο (2) δηλώσεις συμμετοχής.
Η πρώτη θα αφορά στην παρακολούθηση της βασικής ομιλίας και η δεύτερη στη συμμετοχή στο εργαστήριο.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων για το εργαστήριο [25 άτομα] θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητος με βάση την ημερομηνία υποβολής της δεύτερης δήλωσης.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετάσχουν στο ένα ή και τα δύο τμήματα του σεμιναρίου.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, ταχυδρομικώς (Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ, με fax (2661038195) ή με e-mail  (plicorfu@otenet.gr).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
28 Σεπτεμβρίου 2010
Αίθουσα εκδηλώσεων
"Εύη Σπ. Λάσκαρι"
της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας.
9.00-9.30 Εγγραφές
9.30-10.00 Χαιρετισμοί
10.00-11.30 Εισήγηση της κας Ute Hachmann, Διευθύντριας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Brilon στη Γερμανία
Συζήτηση
11.30-12.00 Διάλειμμα
12.00-13.30 Εργαστήριο
13.30-14.30 Συζήτηση-Συμπεράσματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: