Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο "Λαοδάμας" κατενθουσίασε και το Αργυρόκαστρο

Με επιβλητική όσο και εντυπωσιακή  παρουσία που δεν έμεινε ασχολίαστη από τα τοπικά ΜΜΕ ο Λαοδάμας για ακόμη μία φορά εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ που οργάνωσε ο δήμος  Αργυροκάστρου Αλβανίας. Στο φεστιβάλ αυτό ήταν προσκεκλημένος ένας φορέας από κάθε βαλκανική γειτονική  χώρα.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν συγκροτήματα από:  Αλβανία (Τύραννα, Δρόπολη), Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Τέτοβο, Βουλγαρία και από Ελλάδα ο Λαοδάμας.
Στη δεξίωση του δημάρχου στο δημαρχιακό μέγαρο τονίστηκε ο σκοπός του φεστιβάλ που είναι η δημιουργία σύσφιξης φιλικών σχέσεων και γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ των γειτονικών χορών.
Στο φεστιβάλ προσκεκλημένος ήταν και ο δήμαρχος Κερκυραίων που δεν παρέστει λόγω ανηλλειμένων υποχρεώσεων. Παραταύτα έστειλε μήνυμα και δώρα στο δήμαρχο του Αργυροκάστρου γεγονός το οποίο σχολιάστηκε θετικά και ευχάριστα από τους τοπικούς δημοσιογράφους, καλλιτεχνικό διευθυντή και εκπροσώπους του επιμελητηρίου
Θα πρέπει να αναφερθεί η άριστη φιλοξενία εκ μέρους των οργανωτών όπως και η ζεστή υποδοχή του κοινού που μας εντυπωσίασε με το χειροκρότημα και την γενικότερη υποδοχή τόσο στη σκηνή όσο και στη περατζάδα στα στενά του πανέμορφου Αργυροκάστρου που και αυτό είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: