Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Λογοτεχνική βραδιά με τον συγγραφέα Δημοσθένη Δαββέτα

Το Βιβλιοπωλείον - Καφεπωλείον ΠΛΟΥΣ φιλοξενεί μια λογοτεχνική βραδιά με προσκεκλημένο τον συγγραφέα Δημοσθένη Δαββέτα και το βιβλίο "Έρωτας Δαίμονας" από τις εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.
Η εκλεκτή συντροφιά ολοκληρώνεται από την Αντωνία Χαβάνη και τον Μίλτο Βασιλείου, όπου θα προλογίσουν και θα παρουσιάσουν το έργο του Δημοσθένη Δαββέτα, το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου στις 9.00.
Αναμειγνύοντας ισορροπημένα τα διάφορα λογοτεχνικά είδη, ο συγγραφέας επιτυγχάνει μέσα από το καινούργιο του μυθιστόρημα να παντρέψει ευχάριστα αφήγηση, δοκίμιο, διαλόγους και στοχαστική διάθεση.
Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο νησί των Φαιάκων όπου πέρασε τα νεανικά του χρονιά. Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη και κινηματογράφο στο Παρίσι και πήρε διδακτορικό στη Φιλοσοφία της Τέχνης από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Από το 1983 έως το 1990 εργάστηκε, ως βασικός συνεργάτης, στην εφημερίδα "Liberation". Υπήρξε αρθρογράφος εφημερίδων όπως οι "Art Forum", "Art Studio", "Parkett", "Risk", κ.ά. Διδάσκει και δίνει διαλέξεις σε Σχολές Καλών Τεχνών και σε πανεπιστήμια σ' όλον τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: