Follow by Email

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός ΕΣΥ επίορκοι γιατροί

Εκτός καθηκόντων θα τίθενται -με συνοπτικές διαδικασίες- οι επίορκοι νοσοκομειακοί γιατροί.
Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί του ΚΑΤ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα υλικά δεν θα χειρουργούν για τρεις μήνες. Ανάλογη ποινή θα επιβάλλεται και σε όσους υπερβάλλουν στη συνταγογράφηση, ακόμη κι αν δεν έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση.
Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος προς τους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας και ήταν, για πρώτη φορά, ανοικτή.
 Ανοιχτή σύσκεψη συγκάλεσε για πρώτη φορά προχθές ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Λοβέρδος με τους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής. Οι αποκαλύψεις για τη σπατάλη στα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα πιράνχας της Υγείας προκαλούν σοκ
Απευθυνόμενος προς τον διοικητή του ΚΑΤ, κ. Βαγγέλη Παπαφράγκα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε τι έχει γίνει με τους ορθοπεδικούς οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο "De Puy". Ο διοικητής απάντησε ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, καθώς δεν έχει ενημερωθεί επίσημα: "Από τη στιγμή που επεμβαίνει ο εισαγγελέας ή υπάρχουν ακόμη και υπόνοιες για κάποιο γιατρό, ο διοικητής του νοσοκομείου θα τον κρατά τρεις μήνες εκτός χειρουργείων", τόνισε ο υπουργός, για να σημειώσει: "Ο γιατρός μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του όπως κάθε Ελληνας πολίτης, αλλά στο μεταξύ θα βρίσκεται τρεις μήνες εκτός".
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε στους διοικητές ότι, από τον Οκτώβριο και μετά, η επιτήρηση της τρόικας θα αφορά την Υγεία και πως δεν έχουμε ως χώρα άλλα περιθώρια. Ορισμένες διοικήσεις -είπε- βρίσκονται σε καλό δρόμο και άλλες χρειάζονται να επιταχύνουν. Διοικητές νοσοκομείων παραδέχτηκαν ότι υπάρχει μεγάλη σπατάλη, κυρίως στη φαρμακευτική δαπάνη και στα υλικά, λέγοντας ότι μπορούν να εξοικονομήσουν πόρους.

Δικαιοδοσία
Ο διοικητής του νοσοκομείου "Αττικόν", κ. Ηλίας Λαμπίρης, χαρακτήρισε το ίδρυμα που διοικεί ως το "προβληματικότερο νοσοκομείο", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το προσωπικό δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν". Οι γιατροί του -είπε- ανήκουν στο πανεπιστήμιο και ο ίδιος δεν έχει δικαιοδοσία.
Για σημαντικές σπατάλες στον τομέα του φαρμάκου και σε εξετάσεις μίλησε ο διοικητής του "Σωτηρία", κ. Γιάννης Στεφάνου. Το "Σωτηρία" - είπε - έχει δυναμικότητα 700 κλινών, αλλά διαθέτει έναν απαρχαιωμένο τομογράφο, με αποτέλεσμα να πληρώνει ετησίως 250.000 ευρώ για αξονικές τομογραφίες στον ιδιωτικό τομέα.
Ο γ. γ. του υπουργείου, κ. Νίκος Πολύζος, κάλεσε τους διοικητές να καλύψουν πλήρως το πλάνο των υποχρεώσεών τους: Να προχωρήσουν τους διαγωνισμούς για προμήθειες έως την 1η Οκτωβρίου. Να πληρώσουν τα 250 εκατ. που οφείλουν στους προμηθευτές για το 2005 - 2006. Να εξοφλήσουν τα εντάλματα του 2007-2009 και να διεκπεραιώσουν τις απαιτήσεις του πρώτου επταμήνου προς τα Ταμεία. Να προχωρήσουν με την ολοήμερη λειτουργία, να συντάξουν τους προϋπολογισμούς, να προχωρήσουν τη μηχανοργάνωση και να ολοκληρώσουν τις προσλήψεις.

Eισήγηση Λοβέρδου Αξιοποίηση της περιουσίας
"Αναπτυξιακή ευκαιρία για το ΕΣΥ" χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας την περιουσία των νοσοκομείων. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε χθες να ανατεθεί η αξιοποίησή τους σε τράπεζες, χωρίς να αφαιρεθεί η κυριότητα των ακινήτων από τα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Η τοποθέτηση του υπουργού προήλθε έπειτα από την τοποθέτηση του διοικητή του "Σωτηρία", κ. Γιάννη Στεφάνου, ο οποίος είπε ότι το νοσοκομείο διαθέτει περισσότερα από 60 διαμερίσματα και περιουσία αξίας 80 εκατ. ευρώ (χωρίς το οικόπεδο στο οποίο στεγάζεται). Στον αντίποδα, στο νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" οι θάλαμοι καταρρέουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: