Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μάχες χαρακωμάτων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Μάχες χαρακωμάτων εξελίσσονται τα τελευταία 24ωρα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ καθώς ένα πλήθος μελών και στελεχών αρνούμενο τις διαδικασίες που το κόμμα επέλεξε για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο συσπειρώνεται γύρω από την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Καλούδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες των ΚΝ τη δυναμική αυτή τάση επιδιώκει να τιθασεύσει ο σκληρός πυρήνας της Νομαρχιακής Επιτροπής υπό τον Χρυσόστομο Μπούκα καθώς εκτιμά ότι το πολιτικό ρεύμα που δημιουργείται υπέρ της υποψηφιότητας Καλούδη είναι πιθανόν να ταυτιστεί και με το ψηφοδέλτιο Αυλωνίτη με αποτέλεσμα αμφότερες οι επίσημες επιλογές του κόμματος σε Δήμο Κέρκυρας και Περιφέρεια να υποστούν βαριά πολιτική ήττα, με απρόβλεπτες στη συνέχεια συνέπειες για την κυρίαρχη ομάδα.
Ετσι, το βράδυ της περασμένης Τρίτης έγινε μακρά συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ στην οποία εκλήθησαν και περιφερειακά στελέχη και στην οποία αποφασίστηκαν άμεσες περιοδείες στην κερκυραϊκή ύπαιθρο και κατανομή ρόλων στα μέλη της Ν.Ε. για να αντιμετωπίσουν την εξελισσόμενη κατάσταση.
Ωστόσο αν και δημόσια τόσο ο Χρυσόστομος Μπούκας όσο και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής δηλώνουν την αισιοδοξία τους, πρακτικά στην επαφή τους με τον απλό καθημερινό πολίτη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, εισπράττουν όχι μόνο απογοήτευση αλλά και οργή για το γεγονός ότι καταστρατηγήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι "βαρόνοι" του κόμματος αποφάσισαν αυτοί για τους εκλεκτούς που θα πρέπει οι "υπήκοοι" να αποδεχτούν, να υπερασπιστούν και να ψηφίσουν, πολύ περισσότερο όταν οι επίσημες επιλογές του κόμματος δεν έχουν απολύτως τίποτε το καινούργιο αλλά πρόσωπα γνωστά από το παρελθόν που έχουν κριθεί και αξιολογηθεί και στη συνέχεια απορριφθεί με την ψήφο του κερκυραϊκού λαού.
Το πρόβλημα, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα οξυμένο στο Δήμο της Κέρκυρας όπου το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να απαρτίζεται από 500 και πλέον μέλη της κερκυραϊκής κοινωνίας τα οποία να απηχούν ιδιαίτερο κύρος ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον εκλογικό ανταγωνισμό που θα προέρχεται από τα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στελέχη του ψηφοδελτίου Αυλωνίτη. Επιπλέον αν ο κ. Σπύρος Βεντούρας επιμείνει στην αυτοδύναμη κάθοδό του τότε τα αρνητικά δεδομένα για το ψηφοδέλτιο Σαρλή πολλαπλασιάζονται. Υπό το πρίσμα αυτό ακόμη και αν διαψεύδεται σε όλους τους τόνους η κάθοδος Καχριμάκη στην Κέρκυρα για την στήριξη των επίσημων υποψηφίων του κόμματος πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως τις επόμενες ημέρες το ένα μετά το άλλο γνωστά και με αναγνωρισιμότητα στελέχη του κεντρικού ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθούν το νησί των Φαιάκων ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα συσπείρωσης υπέρ των κομματικών υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: