Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Δυναμική εμφάνιση Τρεπεκλή

Πλαισιωμένος με δεκάδες συνεργάτες του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, την Δευτέρα 2 Ιουλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, το όνομα του οποίου είναι “Κέρκυρα να ζεις”.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, επαγγελματικών συλλόγων μεταξύ των οποίων ήταν οι Δήμαρχοι Αχιλλείων και Κασσωπαίων κ.κ. Καρύδης και Πανταζής, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.κ. Χονδρογιάννης και Κασταμονίτης, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Αθανασίου, οι επικεφαλείς της μείζονος αντιπολίτευσης των δήμων Εσπερίων, Μελιτειέων και Κορισσίων κ.κ. Προβατάς, Σαγιάς και Πανδής, το σύνολο των μελών της δημοτικής ομάδας της παράταξης του κ. Τρεπεκλή στο δήμο Κερκυραίων, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Λυκούρης και Διαβάτης, δημοτικοί σύμβουλοι από όλους τους δήμους του νησιού κ.α.
Στην διακήρυξή του ο Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε μεταξύ άλλων:
“Σας ευχαριστώ θερμά για την σημερινή σας παρουσία, που δικαιώνει επιτρέψτε μου να πω, την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος  Δήμαρχος του νέου Δήμου Κέρκυρας, με τη δική σας  θέληση και εντολή και όχι ως  εντολοδόχος, διεκπεραιωτής  και "φυτευτός" κομματικών συστημάτων και συμφερόντων.
 Είμαι ένας από εσάς, επικεφαλής ενός συνδυασμού που θα τον στελεχώνουν εκπρόσωποι από όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς πολιτικούς χώρους, έμπειροι αυτοδιοικητικοί αλλά και νέοι δημιουργικοί άνθρωποι.
Ενός συνδυασμού που θέλει να δημιουργήσει μια Κέρκυρα αισιοδοξίας, μια Κέρκυρα των πολιτών, μια Κέρκυρα της ανάπτυξης, μια Κέρκυρα να δημιουργείς, μια ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ.
ΜΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ το όνομα του συνδυασμού μας, αλλά και ο στόχος και η φιλοδοξία μας.
Οι καιροί και οι καταστάσεις επιβάλλουν συνένωση δυνάμεων και είναι υπερβολική πολυτέλεια να αφήσουμε αυτά τα λίγα που ενδεχομένως μας χωρίζουν να αποτελέσουν ανάχωμα στα πολλά που μας ενώνουν.
Συμφωνήσαμε από κοινού να αγωνιστούμε για ένα δήμο που θα εγγυάται τη νομιμότητα στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων, στη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του, στη δημοκρατία και στη συμμετοχική διαδικασία σε επίπεδο σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος, στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ δήμου και δημότη.
Έχουμε ως όραμα ένα καλύτερο και πραγματικό αύριο για  μας και τα παιδιά μας.
Προχωρούμε στη συγκρότηση δημοτικής παράταξης, γιατί θέλουμε οι συμπολίτες μας να ζουν σε ένα τόπο, χωρίς προβλήματα, χωρίς αδικίες, χωρίς τον αποκλεισμό των ευκαιριών.
Δημιουργούμε μία παράταξη για την ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων του τόπου  μας, την αξιοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων.
Επιθυμούμε  το δήμο μας ζωντανό οργανισμό, κύτταρο  Δημοκρατίας, μέσο έκφρασης της δημιουργικής μας φαντασίας και όχι μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας.
Θέλουμε το δήμο για τον δημότη και όχι το δημότη αιχμάλωτο στο δήμο.
Θέλουμε το δήμο δημιουργικό απέναντι στα καθημερινά του προβλήματα και όχι απαθή διαχειριστή της μετριότητας, της προχειρότητας και της μιζέριας και του ερασιτεχνισμού.
Απευθυνόμαστε στους πολίτες του δήμου Κέρκυρας  που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, που μπορεί να δραστηριοποιούνται, ή όχι, σε τοπικές συλλογικότητες και οι οποίοι θέλουν να συνεισφέρουν στη λύση των τοπικών προβλημάτων.
Σας καλούμε να συμμετέχετε  σε μια δυναμική, δημιουργική, ρεαλιστική κοινή προσπάθεια, για να αλλάξει σελίδα η Κέρκυρα και να διεκδικήσει τη θέση που της αρμόζει.
Στόχος μας η ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία. Θέλουμε ένα δήμο με σεβασμό στη διαφορετική προσέγγιση και με συναινετικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Ανεξάρτητοι λοιπόν από οποιαδήποτε δέσμευση, ανεξάρτητοι στις ιδέες μας και ανεξάρτητοι στις διεκδικήσεις μας και με εφόδια τη θέληση για το καλύτερο μέλλον όλων μας, διεκδικούμε την πίστη και την υποστήριξή σας  για την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου.
 Ζητώ και ζητάμε την ψήφο σας, για να πούμε: Όχι σε ένα Δήμο που ασχολείται επιπόλαια με τα προβλήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού, της παιδείας.
Ναι σε ένα δήμο που διαμορφώνει καλύτερους όρους για την παιδεία, και τον  αθλητισμό.
Ναι σε ένα δήμο με  μια νεολαία ζωντανή και δημιουργική κόντρα στο νάρκωμα της παθητικότητας και της υποκουλτούρας.
Ναι σε ένα δήμο πολιτισμού, που παράγει πολιτισμό. Όχι στην απομόνωση των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Ναι σε ενεργά τοπικά διαμερίσματα, με δικό τους προγραμματισμό και στόχο για την ανάπτυξή τους.
Όχι σε ένα δήμο εχθρικό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά, και τους γέροντες.
Ναι στις πολιτικές που εξισώνουν όλους τους δημότες, με σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα.  Ναι σ' ένα Δήμο που έχει πρωταρχική μέριμνα την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από διαδικασίες ενημέρωσης και συμμετοχής των δημοτών (ανακύκλωση, μέτρα προστασίας βιοτόπων κ.λπ.).
Ναι σ' ένα Δήμο που σχεδιάζει, παρεμβαίνει και δημιουργεί συνθήκες για ένα ιστορικό κέντρο ζωντανό και φιλόξενο, που δημιουργεί τους όρους για την ανάδειξη των μνημείων, που είναι πρωταγωνιστής σε προγράμματα προστασίας και προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  Ναι σε ένα πολυφωνικό δημοτικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή του πολίτη, του νεολαίου μέσα από Συμβούλιο Νεολαίας, με στόχο την  αποκέντρωση συνεδριάσεων και τη θεσμοθέτηση της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: