Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Διάκριση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Στο διαγωνισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος με θέμα: "Ανακυκλώνουμε με τέχνη" βραβεύθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Κέρκυρας και συγκεκριμένα το έργο της εκπαιδευόμενης Ελένης Βασιλείου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο αίθριο του  Μουσείου Μπενάκη την Παρασκευή 4 Ιουνίου,  παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη και της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου,  οι οποίες και βράβευσαν  τα δέκα καλύτερα έργα. Την  ίδια μέρα έγινε  παρουσίαση των διακριθέντων έργων της έκθεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.
Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "Ανακυκλώνουμε με τέχνη", που έγινε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετείχαν σχολεία από όλη τη χώρα με 433 έργα.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας συμμετείχε με έργα που  είχαν παρουσιαστεί, τον Ιούνιο 2009, στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης στην έκθεση "ΤΕΧΝΗ από ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" που το ίδιο το σχολείο είχε οργανώσει, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αισθητικής Αγωγής Νίκου Κόκκαλη.
Τα βραβευμένα έργα θα εκτίθενται στο αίθριο του  Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) από 4-20 Ιουνίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: