Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Προφυλακίστηκαν δύο και δύο έξω με εγγύηση

Δεκτές έκανε τις κατηγορίες για δύο από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση του εκβιασμού της τοκογλυφίας και της σύστασης συμμορίας, η Εισαγγελέας της Κέρκυρας διατάσσοντας την προφυλάκισή τους.
Δύο από τους κατηγορούμενους αφέθησαν ελεύθεροι ενώ δύο ακόμη από τους έξι συνολικά αφέθησαν ελεύθεροι αφού προηγουμένως αναγκάστηκαν να καταβάλουν χρηματική εγγύηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τη σοβαρότατη αυτή υπόθεση συνεχίζονται σε εντονότατο βαθμό, καθώς εκτιμάται ότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αξιοποιήσιμα σε πολύ έντονο βαθμό, ενώ θεωρείται η περίπτωση ικανή για να αποτελέσει την βάση της δράσης και για αντίστοιχες περιπτώσεις οι οποίες έχουν καταγγελθεί στις διωκτικές αρχές.
Αξιωματικός της ΕΛΑΣ με τον οποίο μίλησαν τα ΚΝ, σημείωσε ότι οι διωκτικές αρχές του νησιού μήνες τώρα ίσως και περισσότερο έχουν δεχθεί πολλές καταγγελίες για κυκλώματα τοκογλύφων οι οποίοι λυμαίνονται την τοπική αγορά λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες. Ωστόσο, όπως εξήγησε, παρά το ότι τα θύματα των κυκλωμάτων αυτών καταγγέλλουν τον εκβιασμό και την πίεση που τυγχάνουν στις διωκτικές αρχές στη συνέχεια αποφεύγουν να θέλουν να υποστηρίξουν τις καταγγελίες τους ενώπιον της δικαιοσύνης φοβούμενοι τη μήνυ των κυκλωμάτων.
Ετσι, σημείωσε ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, οι διωκτικές αρχές είναι στην πραγματικότητα ανίκανες να δράσουν διότι για να υπάρχει θύτης ο οποίος θα προσαχθεί στη δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει και θύμα και δυστυχώς τα θύματα σιωπούν.
Ωστόσο, κατέληξε, με τη συγκεκριμένη περίπτωση οι διωκτικές αρχές της Κέρκυρας απέδειξαν ότι δεν καλύπτουν καμία περίπτωση και ότι είναι διατεθειμένες να βάλουν το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: