Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ερώτηση Δένδια για την αντιπυρική προστασία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις περικοπές στις δαπάνες για την αντιπυρική προστασία, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:
"Η διόγκωση των σοβαρών και διαχρονικών προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, εξαιτίας συγκεκριμένων παραλήψεων και αδυναμίας προγραμματισμού από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, έχει οδηγήσει τη λειτουργία του Σώματος, ενάμισι πλέον μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σε απόλυτο αδιέξοδο.
Αντί διορθωτικών κινήσεων, με στόχο την πρόσκαιρη, έστω, βελτίωση της κατάστασης για την εφετινή περίοδο, το αρμόδιο Υπουργείο φαίνεται να προχωρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" σε πρόσθετες περικοπές των προγραμματισθέντων δαπανών για την αντιπυρική προστασία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μειώνονται κατά περίπου 30% οι δαπάνες για τα μισθωμένα ελικόπτερα, τη στιγμή που αυτά της μεταφοράς προσωπικού παραμένουν καθηλωμένα, περιορίζονται κατά 20% τα πυροσβεστικά οχήματα στην περιφέρεια και μειώνονται κατά 30% οι ώρες υπηρεσίας των εποχικών πυροσβεστών, τη στιγμή που το τοπίο στο εργασιακό τους καθεστώς θολώνει επικίνδυνα.
Καθίσταται σαφές ότι, ακόμη και στην περίπτωση που το, υπό πλήρη αναδιάρθρωση, σύμφωνα, τουλάχιστον, με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού, Πυροσβεστικό Σώμα, καταφέρει να λειτουργήσει αποτελεσματικά με μειωμένες δαπάνες, η εύρυθμη λειτουργία του για την εφετινή περίοδο δεν μπορεί να διασφαλισθεί με τις προαναφερθείσες περικοπές.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
1. Σκοπεύει, πράγματι, να περικόψει τις δαπάνες για την αντιπυρική προστασία;
2. Εφόσον το πράξει, πως σκοπεύει να διασφαλίσει την εύρυθμη, αν όχι στοιχειώδη, λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος για την εφετινή αντιπυρική περίοδο;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: