Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Socrates Comenius το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Το 7ο Γυμνάσιο από τις 30 Απριλίου ως τις 5 Μαΐου πρόκειται να υποδεχτεί 50 συνολικά εκπαιδευτικούς και μαθητές, που συμμετείχαν μαζί με το 7ο Γυμνάσιο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SOCRATES COMENIUS.  
Το πρόγραμμα με τίτλο "Ρίζες και φτερά" ξεκίνησε το σχολικό έτος 2008-2009 και λήγει την παρούσα σχολική χρονιά.
Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν:
 Istituto Comprensivo Statale Cutrofiano, Ιταλία
 Apaczai Csere Janos Elementary School of Nyiregyhaza, Ουγγαρία
 Scoala cu cl. I-VIII Ioan Agarici Muntenii de Sus, judetul Vaslui, Ρουμανία
 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
Κατά τη διάρκεια των δύο σχολικών ετών οι μαθητές επεξεργάστηκαν με ποικίλους τρόπους το θέμα του προγράμματος, δηλαδή την παράδοση (ρίζες) και τα φτερά (δυναμική συνέχεια της παράδοσης στο μέλλον).
Η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών του προγράμματος έγινε τον Ιανουάριο του 2009 στο Κουτροφιάνο της Ιταλίας. Η συνάντηση των μαθητών όλων των σχολείων μαζί έγινε το Σεπτέμβριο του 2009 στο σχολείο Apaczai Csere Janos στην ουγγρική πόλη Nyiregyhaza.
Κατά το διάστημα από 30 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2010 θα γίνει το κλείσιμο του προγράμματος στο 7ο Γυμνάσιο στην Κέρκυρα. Οι μαθητές των 4 σχολείων τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσω  του χορού, της μουσικής και του αθλητισμού.
Το απόγευμα της Δευτέρας θα παρουσιαστούν τα θεατρικά των σχολείων στη μικρή σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου. Την Τρίτη όλοι οι μαθητές θα δημιουργήσουν στο 7ο Γυμνάσιο έργα ζωγραφικής και κολάζ με θέμα: "η πόλη μου, η Ευρώπη".
Οι φιλοξενούμενοι επίσης θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο 7ο Γυμνάσιο, αλλά και θα ξεναγηθούν από τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου στην πόλη και το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: