Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Υπογράφτηκε επιτέλους η σύμβαση για το υπόγειο πάρκινγκ στο Σαρόκο

Υπογράφτηκε  χθες από τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ  και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας "ΗΛΙΟΧΩΡΑ Α.Ε",  η σύμβαση του έργου "Υπόγειος χώρος στάθμευσης  στην πλατειά Σαρόκο". 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κερκυραίων, το παραπάνω έργο αντιμετώπισε πολύ σοβαρές δυσκολίες, με την νέα σύμβαση όμως, που υπογράφεται σήμερα πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις και καλύτερους οικονομικούς όρους για το δήμο μας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που σε συνδυασμό με τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, θα συμβάλει ουσιαστικά  στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την σύμβαση οι υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας είναι:  
  Οι απαιτούμενες μελέτες για τη λήψη της οικοδομικής άδειας και κάθε άλλης μελέτης που είναι απαραίτητη. 
 Συμπληρωματικές έρευνες και κατασκευές, που απαιτούνται για την παράδοση του σταθμού έτοιμου για λειτουργία και χρήση, καθώς και την πλήρη διαμόρφωση της ισογείου επιφάνειας, επάνω από το σταθμό.
  Η μελέτη και κατασκευή των παράλληλων έργων (δίκτυα ΟΚΩ).
  Η λήψη της άδειας ίδρυσης λειτουργίας και κάθε άλλης άδειας που απαιτείται.
 Η λειτουργία του σταθμού μέχρι το πέρας της περιόδου εκμετάλλευσης.
  Η συντήρηση του Έργου για όλο το χρόνο εγγύησης η οποία θα παρατείνεται για ένα (1) έτος μετά την λήξη του χρόνου παραχώρησης ή μετά το χρόνο της με οποιοδήποτε τρόπο λύσης της σύμβασης παραχώρησης. Ειδικότερα, ο χρόνος υποχρεωτικής συντήρησης για την ισόγειο επιφάνεια πάνω από το σταθμό (πλατείες, δρόμοι, πεζόδρομοι, κ.λπ.) ορίζεται σε 15 μήνες από την περάτωσή τους.
 Ο Ανάδοχος θα καταβάλλει στο Δήμο  με την υπογραφή της σύμβασης ποσό ύψους 300.000 ευρώ.
 Η καταβολή στο Δήμο ποσοστού επί του συνόλου των ακαθαρίστων εσόδων το οποίο θα είναι ίσο του 5% για την πρώτη δεκαετία  και 7% μέχρι την λήξη της σύμβασης (άλλα 20 έτη).
Η λειτουργία και συντήρηση του σταθμού μετά το πέρας των περιόδων ευθύνης του Αναδόχου, θα περιέλθει στο Δήμο Κερκυραίων.
Η συνολική προθεσμία περάτωσης της κατασκευής του έργου ορίζεται σε είκοσι έξι (26) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης παραχώρησης. Σε περίπτωση που η έκδοση των απαιτούμενων αδειών & εγκρίσεων (συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο) καθυστερήσει πέραν των 10 μηνών ή ως άνω προθεσμία δύναται να παραταθεί μετά από αίτηση του αναδόχου και έγκριση της Προϊσταμένης Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: